Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε σήμερα ο 37χρονος από το Μαυροβούνιο μέλος της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» που συνελήφθη στις 7 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανία, για υποθέσεις ληστειών πολυτελών κοσμηματοπωλείων στη Λεμεσό.

Σήμερα καταχωρήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο, οι τρεις υποθέσεις που αφορούν διαρρήξεις και κλοπές από χρυσοχοεία Λεμεσού και η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας ορίστηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Ο 37χρονος Σέρβος μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές όπου θα παραμείνει υπόδικος.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο μας δημοσίευμα ο 37χρονος είναι μέλος της διαβόητης σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» με δράση εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου και λεία εκατομμυρίων.

Το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται σε τέσσερις υποθέσεις στην Κύπρο, με τις οποίες συνδέθηκε επιστημονικά. Τρεις στη Λεμεσό και μία στην Πάφο, μεταξύ των ημερομηνιών 26 Μαΐου, 2012 και 30 Μαΐου, 2013.

Στην Λεμεσό φέρεται να εμπλέκεται σε «χτύπημα» στο πολυτελές κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Four Seasons με λεία 155 χιλιάδες ευρώ το 2012. Κατά τη διάρρηξη στο ξενοδοχείο, παραβιάστηκε και κλειδωμένο κιβώτιο που λειτουργεί ως μικρή βιτρίνα και βρίσκεται στο διάδρομο, η οποία διερευνάται ξεχωριστά. Σε κοσμηματοπωλείο επί της Οδού Αγίου Ανδρέου το 2013 από το οποίο κλάπηκε περιουσία 110 χιλιάδων ευρώ.

Οι «Ροζ Πάνθηρες» απασχολούν εδώ και χρόνια τις αστυνομικές Αρχές και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που αποδείχθηκε η εμπλοκή τους σε «χτυπήματα» και στην Κύπρο και πιο συχνά στη Λεμεσό.

Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες»

Η συμμορία «Ροζ Πάνθηρες» πήρε το όνομά της από το ομώνυμο διασκεδαστικό, παιδικό καρτούν – το συγκεκριμένο όνομα στην συμμορία αυτή, το έδωσε η Interpol.

Πρόκειται για μια συμμορία δικτυωμένη παντού, με μέλη σε όλο τον κόσμο, και «εξειδίκευση» στις ληστείες κοσμημάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία, την οργάνωση απαρτίζουν άνθρωποι με καταγωγή από Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Βοσνία. Τα μέλη των «Ροζ Πανθήρων» είναι υπεύθυνα για μερικές από τις μεγαλύτερες ληστείες ανά το παγκόσμιο, ενώ οι ληστείες τους έχουν χαρακτηριστεί και ως «καλλιτεχνίες».

Η διαβόητη σπείρα απασχολεί εδώ και χρόνια την Αστυνομία στη Λεμεσό είναι γνωστή ανά τον κόσμο ως «Ροζ Πάνθηρες». Πρόκειται για σπείρα που λυμαίνεται πανάκριβα κοσμηματοπωλεία, μέλος της οποίας συνελήφθη στη Γερμανία μετά την «εκτέλεση» ενός ακόμη χτυπήματος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here