Δυόμιση ώρες διήρκεσε η συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσιγκτον και έληξε με τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση στις 9 Απριλίου.

«Η Ελλάδα σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της εις το διηνεκές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις» και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαιρέτισε τη «διαβεβαίωση» ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση προς το Ταμείο, τονίζοντας πως η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για πιθανή χρεοκοπία δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.

Χαιρέτησε επίσης τη δέσμευση του υπουργού να βελτιωθεί η δυνατότητα των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή του απαραίτητου ελέγχου στην Αθήνα και την ενίσχυση των συζητήσεων στις Βρυξέλλες. Οι εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ συνοδευόταν από τον Πολ Τόμσεν και οι δύο πλευρές είχαν μια άτυπη συζήτηση για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ο κ. Βαρουφάκης και ο Τάκης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο, θα συναντηθούν σήμερα με την Κάρολαιν Άτκινσον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Μόσχα και την ίδια ημέρα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση του Euro Working group στις Βρυξέλλες και η συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here