Την απάντησή του στο ερώτημα της βουλευτού του ΔΗΣΥ Στέλλας Κυριακίδου, έδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνά Νικολάου, σχετικά με το κατά πόσο  καλύπτονται λόγω ύψους σε περίπτωση πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα ψηλότερα κτήρια της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός επεσήμανε πως τα ψηλότερα κτήρια σε παγκύπρια βάση είναι οκτώ, δύο δωδεκαώροφα στην επαρχία Λάρνακας τα οποία υπερβαίνουν τους δέκα ορόφους που είναι το μέγιστο ύψος που μπορούν οι υδραυλικές πλατφόρμες (32 μέτρων) που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρήσουν.

Στην επαρχία Λεμεσού υπάρχουν δύο κτήρια με 18 ορόφους ενώ στην επαρχία Λευκωσίας τέσσερα κτήρια από 13 έως 16 ορόφους.

Για κτίρια της πιο πάνω κατηγορίας, προβλέπονται επιπρόσθετα μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας έτσι ώστε να διασφαλίζεται ο άμεσος εντοπισμός και άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς καθώς και η αποτροπή επέκτασής της σε άλλους ορόφους.

Μερικά από τα ψηλότερα κτήρια της Κύπρου και οι εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά.

Δίδυμοι πύργοι στη Λεμεσό

Από το 2012 δύο πανύψηλα κτήρια κοσμούν τον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. Πρόκειται για δύο κτήρια 20 ορόφων όπου στεγάζονται 104 επαύλεις και 17 εμπορικές μονάδες με πισίνες, ιδιωτική λέσχη, γήπεδο τένις, σπα με ρωμαϊκό λουτρό, κομμωτήριο και γυμναστήριο.
Το Olympic Residence ανεβάζει την τιμή κάθε διαμερίσματος αντίστοιχα με τη θέα που έχει , ενώ κάθε ρετιρέ ξεκινάει από την τιμή του ενός εκατομμυρίου.

Το Οβάλ κτήριο

Με μοναδική αρχιτεκτονική, το Οβάλ κτήριο που ολοκληρώθηκε το 2016, αποτελείται από 16 ορόφους με πολυτελείς, επανδρωμένους χώρους υποδοχής που βρίσκονται στο ισόγειο, όμορφα διαμορφωμένους κήπους και καφετέρια, καθώς επίσης και με υπηρεσίες που θα προσφέρονται όπως property management, 24ωρη ασφάλεια και ελεγχόμενη είσοδο τόσο στο κτήριο όσο και στα 2 υπόγεια όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης.

Jean Nouvel Tower  Λευκωσία

Το Jean Nouvel Tower είναι το ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας με 12 ορόφους.
Γνωστό και ως «White Walls» περιλαμβάνει γραφεία και κατοικίες ενώ βραβεύτηκε ως το καλύτερο ψηλό κτίριο της Ευρώπης για το 2016 ανάμεσα σε 132 σημαντικά Ευρωπαϊκά κτίρια.  Το κτήριο είναι 62 μέτρα και διαθέτει 17 ορόφους.

Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία

Πρόκειται για ένα κτήριο στολίδι στην καρδιά της Λευκωσίας που φιλοξενεί περισσότερα από 800 έργα τέχνης και αντικείμενα τέχνης τετρακοσίων χρόνων ιστορίας και τέχνης που αποτελούν τις σημαντικές Συλλογές του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη.
Εγκαινιάστηκε το 2014 και αποτελείται από 16 ορόφους.

Πύργος Σιακόλα

Κτήριο σήμα κατατεθέν της οδού Λήδρας αλλά και της Λευκωσίας γενικότερα, το ψηλό κτήριο με τους 11 ορόφους στεγάζει εμπορικό κατάστημα και στην οροφή του το παρατηρητήριο από το οποίο το οποίο προσφέρει μια πανοραμική θέα 360 μοιρών ολόκληρης της πόλης της Λευκωσίας.

The President, Λευκωσία

Το γιγάντιο, ωώδεις κτήριο στη Λευκωσία, που αποτελείται από 18 ορόφους  κρύβει μέσα του τον τεχνολογικό κόσμο της Wargaming.
Οι 12 όροφοι είναι γραφεία, το ισόγειο είναι χώρος υποδοχής, εστιατόριο και καφετέρια, ένας μηχανολογικός όροφος, η οροφή και τρία υπόγεια που αποτελούνται από δύο ορόφους για χώρο στάθμευσης. Στον 3ο όροφο του υπογείου υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και υδροθεραπείας αλλά και χαλάρωσης του προσωπικού.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here