Με ηχητικό απόσπασμα, λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποτυχημένη αποστολή του Challenger το 1986, αρχίζει το «ΧΟ», το νέο τραγούδι της Beyonce, προκαλώντας την οργή πρώην και νυν αστροναυτών της NASA. «Οι ελεγκτές πτήσης ψάχνουν προσεκτικά την κατάσταση. Προφανώς υπήρξε μια μεγάλη δυσλειτουργία», ακούγεται να λέει ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων της NASA, την ώρα που τα συντρίμμια του διαστημόπλοιου έπεφταν στη γη. Το Challenger εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του από το διαστημικό κέντρο «Κένεντι», στις 28 Ιανουαρίου 1986.

Σύμφωνα με το «ABC News», κοσμοναύτες, εργαζόμενοι και μέλη των οικογενειών των πιλότων του Challenger, υποστηρίζουν πως η χρήση του ηχητικού αποσπάσματος σε ένα ποπ τραγούδι, κοροϊδεύει τη θυσία του πληρώματος και ανοίγει πληγές. Η Τζούνι Σκομπ Ρότζερς, χήρα του διοικητή του διαστημικού λεωφορείου, Ντικ Σκόμπι, δήλωσε: «Απογοητευτήκαμε, όταν μάθαμε πως ένα ηχητικό απόσπασμα από την ημέρα που χάσαμε το ηρωικό πλήρωμα του Challenger, χρησιμοποιήθηκε στο συγκεκριμένο τραγούδι».

Η Beyonce υπερασπίζεται το τραγούδι

Η 32χρονη τραγουδίστρια υπερασπίστηκε τη χρήση του αποσπάσματος, δηλώνοντας πως το συγκεκριμένο τραγούδι ηχογραφήθηκε με την ειλικρινέστερη πρόθεση, να βοηθήσει στη θεραπεία εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους. Challenger το 1986 Η σταρ της ποπ είπε συγκεκριμένα, ότι η αναφορά θα πρέπει «να μας υπενθυμίζει, πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν απροσδόκητα πράγματα». Έτσι, οι άνθρωποι θα πρέπει «να αγαπούν και να εκτιμούν κάθε λεπτό της ζωής τους, που περνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Η καρδιά μου βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες, εκείνων που χάθηκαν στην καταστροφή του Challenger». Κατέληξε μάλιστα, πως οι στιχουργοί πρόσθεσαν το απόσπασμα, ως αφιέρωμα στην ανιδιοτελή εργασία του πληρώματος του Challenger, με την ελπίδα πως δε θα ξεχαστούν ποτέ. Το νέο τραγούδι της Beyonce:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here