«Δεν θα παιχτεί ποτέ από κανένα ραδιόφωνο» έλεγαν οι παραγωγοί όταν άκουσαν για πρώτη φορά το  «Bohemian Rhapsody». Όμως, όπως φάνηκε έπεσαν έξω. Η ποικιλομορφία του κομματιού είχε δυσκολέψει την μπάντα να βρει δισκογραφική εταιρεία, αλλά οι Queen τα κατάφεραν και το τραγούδι τους πλέον αποτελεί ιστορία. 

Η μία επιτυχία διαδέχτηκε την άλλη. Το ‘Bohemian Rhapsody’ ψηφίστηκε κομμάτι της χιλιετίας το 2000, ενώ είναι πρώτο στη λίστα του βιβλίου Guinness, στα καλύτερα κομμάτια όλων των εποχών.  Έφτασε δύο φορές στην κορυφή των single charts.
Μπορεί να ακούγεται “παράξενο”, αλλά αυτό δεν είχε ξανασυμβεί. Δεκάξι ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Νοέμβριο του 1991, το κομμάτι ξανά-έπιασε κορυφή στα single charts, λόγω του θανάτου του Freddie Mercury από AIDS. Κύρια αιτία για την απότομη αύξηση των πωλήσεων ήταν η φιλανθρωπική δράση, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Σήμερα, δεκαετίες μετά την πρώτη κυκλοφορία του κομματιού το 1975 το “Bohemian Rapsody” ανακηρύχθηκε το νούμερο ένα κομμάτι στην προτίμηση του κοινού  όλων των εποχών.
Μετά την κυκλοφορία της ταινίας με θέμα τη ζωή και την καριέρα του Freddi Mercury, οι προβολές ανέβηκαν κατά πολύ, καθώς ξεπέρασε τα 1,6 δισεκατομμύρια κατεβάσματα παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παραγωγής.

Το “Bohemian Rapsody” ξεπέρασε τα μέχρι τώρα πρώτα “Smell Like Teen Spirit” των Nirvana και το “Sweet Child O’ Mine” Guns N’ Roses” και έγινε το πρώτο σε προτίμηση κλασικό ροκ τραγούδι όλων των εποχών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στα νούμερα όλων των επίσημων ψηφιακών πλατφορμών, μεταξύ των οποίων το Spotify, Apple Music, Deezer και το επίσημο βίντεο του “Bohemian Rapsody” στο You Tube.
Επιτυχία σημείωσε και η ταινία, καθώς πέντε εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της, έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές βιογραφίες του box office και έφτασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Για το «Bohemian Rhapsody» δεν έγινε ποτέ ντέμο. Όλα ξεκίνησαν στο μυαλό του Mέρκιουρι πριν από 40 χρόνια. Σημείωνε μανιωδώς νότες πάνω σε χαρτάκια, μετά τις κύκλωνε και τις πετούσε στο πάτωμα. Η υπόλοιπη μπάντα «πατούσε» πάνω στις εκατοντάδες σημειώσεις προσπαθώντας να ακολουθήσουν το σκεπτικό του. Η ηχογράφηση διήρκεσε πάνω από 70 ώρες.

Διαβάστε την ιστορία του θρυλικού κομματιού στην ΜτΧ: «Bohemian Rhapsody». Το παρασκήνιο του θρυλικού τραγουδιού. Γράφτηκε όταν ο Μέρκιουρι αποκάλυψε στη σύντροφό του ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Οι ειδήμονες είπαν ότι δεν θα το παίξει κανένα ραδιόφωνο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here