Η καθημερινότητα στο σχολείο ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού από τους Αβορίγινες της Αυστραλίας ήταν φριχτή. «Όταν φύγω το μπούλινγκ και ο ρατσισμός θα σταματήσουν, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αυτοκτόνησε.

Μόνο μία φίλη της απάντησε και αργότερα ο πατέρας της τη βρήκε λιπόθυμη στο  μπάνιο του σπιτιού τους.
Η Ρόσελ Πράιορ από το Περθ της Αυστραλίας είχε γεννηθεί σε οικογένεια Αβοργινών, ιθαγενών πληθυσμών που κατοικούσαν στην Αυστραλία πριν από την έλευση των Άγγλων. Η καταγωγή της δεν ήταν αρεστή στους λευκούς συμμαθητές της
Η αδερφή της την περιέγραφε ως ένα κορίτσι πρόσχαρο, ευγενικό και πανέξυπνο. Όμως δήλωσε ότι ανησυχούσε γιατί οι συμμαθητές του 14χρονου κοριτσιού είχαν εναντιωθεί σε εκείνο και της έκαναν μπούλινγκ.

Η ζωή της στο σχολείο ήταν φριχτή. Οι συμμαθητές της την πείραζαν, της μιλούσαν άσχημα και την κορόιδευαν. Κάποιοι μάλιστα την χτυπούσαν. Μια μέρα η Ροσέλ επέστρεψε σπίτι της με μελανιές και γδαρσίματα. Μέχρι που ο πατέρας της ένα απόγευμα άνοιξε την πόρτα του δωματίου της και τη βρήκε αναίσθητη.

Την μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο. Μετά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών το κορίτσι κατέληξε. Η Ροσέλ καταγράφηκε σαν το πέμπτο περιστατικό αυτοκτονίας ανάμεσα σε παιδιά με αίμα Αβοριγινών από την αρχή του έτους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here