Για πέντε ολόκληρα χρόνια παρουσιαζόταν ως μια δυστυχισμένη μάνα που θρηνούσε για το θάνατο του παιδιού της. Εμφανίστηκε  στην τηλεόραση ζητώντας από τον κόσμο να τη βοηθήσει να βρει τους δολοφόνους του γιου της στη Σιάτιστα της Κοζάνης. Πίσω όμως από το κακοστημένο θέατρο κατηγορείται ότι βρισκόταν η ίδια μαζί με τον δεύτερο σύζυγό της. Ο Κώστας Πολύζος βρήκε τραγικό θάνατο από το αδίστακτο ζευγάρι, οι οποίοι μάλιστα στην προσπάθεια τους να κρατήσουν επτασφράγιστο το  αποτρόπαιο μυστικό τους, ανάγκασαν το 12χρονο γιο τους να ψευδομαρτυρήσει .

«Χρησιμοποίησαν σαν ψευδομάρτυρα ένα ανήλικο. Έβαλαν το παιδί να διαβάσει ένα ποιηματάκι για να το πει και να τους φτιάξει ένα άλλοθι», αποκάλυψε η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη η οποία επέμενε από την πρώτη στιγμή ότι τον Κωστή Πολύζο δεν τον σκότωσαν κάποιοι τυχαίοι που επέβαιναν σ’ ένα άγνωστο αυτοκίνητο, όπως περιέγραφε τότε ο ανήλικος ετεροθαλής αδελφός του.

Οι υποψίες της δημοσιογράφου και η αδιανόητη ηρεμία της μητέρας

nikolouliΈνα μέρος από τις άγνωστες συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με τη μητέρα του Κωστή Πολύζου, Δέσποινας Κουτσέγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του από κοινού με τον πατριό του παιδιού Χρήστο Ντίο, το Φεβρουάριο του 2011, παρουσίασε για πρώτη φορά χθες μέσα από το «Τούνελ».
Πρόκειται για επικοινωνία που  έγινε λίγο αφότου έχει βρεθεί το πτώμα:

«Το παιδί μου λες να είναι χαρούμενο εκεί πάνω που είναι Αγγελική μου; Γιατί το παιδί μου είναι άγγελος αυτή τη στιγμή είναι στον παράδεισο» έλεγε κλαίγοντας τότε η σήμερα κατηγορούμενη για το φόνο.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα όμως έδειξαν και κάτι ακόμη. Η εκπομπή είχε στα χέρια της ενδείξεις πως η ιστορία που εξιστορούσε το ζευγάρι και ο ετεροθαλής αδερφός του νεκρού δεν έμοιαζαν πειστικές.
«Εγώ που τον άκουγα το μικρό να περιγράφει την μαρτυρία του δεν με έπειθε. Μήπως κάποιος άλλος το έβαλε να πει κάτι τέτοιο» ακούγεται η δημοσιογράφος να λέει στη μητέρα.

«Μήπως είναι κάτι που δεν μου έχεις πει για τη νύχτα εκείνη; Έχω την εντύπωση ότι δεν μου έχετε πει την αλήθεια για εκείνη τη νύχτα. Είναι σαν να κρύβεις κάτι που δεν θες να το πεις για να μην εκθέσεις κάποιους άλλους» τη ρώτησε ευθέως για να λάβει την εξής απάντηση:

«Δεν μου λες Αγγελική. Ποια μάνα θα έφτανε σε αυτό το σημείο να βρίσκεται ένα πτώμα και να υπάρχει περίπτωση να είναι το παιδί της και να κρύβει κάτι που γνωρίζει. Όταν μια γυναίκα φέρνει στον κόσμο παιδιά, δεν τα φέρνει ούτε για καπρίτσιο, τα αγαπάει. Κάθε γονιός τα παιδιά του τα αγαπάει».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή:

Βαριές κατηγορίες στους δύο υπόπτους

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τη μητέρα του Δέσποινα Κουτσέγκου και τον πατριό του Χρήστο Ντιό είναι βαριές. Ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πλαστογραφία, περιύβριση νεκρού και ψευδορκία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η μητέρα σκότωσε τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου του 2011 τον Κωστή χτυπώντας τον στο κρανίο με θλων όργανο.

Μετά τον έκλαιγαν στην κηδεία του, που επέλεξαν να γίνει όχι στη γενέτειρα του τη Σιάτιστα που ήταν θαμμένος και ο πατέρας του, αλλά στην Ελευσίνα όπου εργαζόταν ο πατριός του και είχε μετοικήσει η οικογένεια.

polyzosΤα σημεία-κλειδιά

Τα σημεία στα οποία στηρίχτηκε ο Ανακριτής για να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα και τον πατριό του Κωστή είναι μεταξύ άλλων τα εξής: Το βράδυ της εξαφάνισης στις 18 Φεβρουαρίου 2011 ή έρευνα της Αστυνομίας έδειξε πως κάποιος είχε χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του Κωστή κάτι που αρχικά οι γονείς του είχαν αρνηθεί. Στη συνέχεια δικαιολογήθηκαν ότι έψαχναν τα μηνύματα του για να βρουν πληροφορίες για το που μπορεί να είχε πάει.

Ο Σπύρος φίλος και γείτονας του Κωστή είχε πει στους αστυνομικούς ότι η Δέσποινα Κουτσέγκου μετά την εξαφάνιση βάλθηκε να καθαρίσει το σπίτι κάτι που δεν συνήθιζε και μάλιστα την είδε να χρησιμοποιεί ατμοκαθαριστή. Η ίδια του ζήτησε τότε να αναφέρει στους αστυνομικούς το τηλεφώνημα που του έκανε εκείνη τη νύχτα, για να μάθει που βρίσκεται ο Κωστής.

Σημαντικό ήταν το γεγονός ότι το ζεύγος Κουτσέγκου-Ντιού δεν είχε ποτέ πει στους Αστυνομικούς πως το χωράφι που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου νέου, τους ανήκε.

Τα δάνεια

Όπως απέδειξε η έρευνα, μόλις ο Κωστής ενηλικιώθηκε πήρε στο όνομα του υπέρογκα δάνεια για λογαριασμό της οικογένειας του. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή, οι δόσεις παρέμεναν απλήρωτες και οι τράπεζες ζητούσαν τα χρήματα από δύο άνδρες με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο. Οι επιστολές των τραπεζών και τα εξώδικα δεν στέλνονταν στη διεύθυνση του πραγματικού δανειολήπτη, αλλά στις διευθύνσεις των δύο συνονόματων ανδρών.

Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση στις 22 Ιουνίου 2011, η μητέρα και ο πατριός του Κωστή πήγαν σε ΚΕΠ και εμφάνισαν μια πλαστή αίτηση με την υπογραφή του νεκρού παιδιού, ζητώντας το γνήσιο της υπογραφής. Ήθελαν το δάνειο ύψους 250.000 ευρώ που ο Κωστής είχε πάρει στο όνομα του για να αγοράσουν ένα σπίτι στην Χαλκιδική και ένα φορτηγό χωματουργικών εργασιών να υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη. Ενδεχομένως πίστευαν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες θα σταματούσαν να αναζητούν τους ίδιους και θα έψαχναν τον Κωστή, το πτώμα του οποίου δεν είχε τότε βρεθεί.

Σοκ απ’ τις αποκαλύψεις για το πτώμα του Κωστή

Η Αγγελική Νικολούλη είχε αποκαλύψει στην εκπομπή νέα στοιχεία για τον τάφο του Κωστή που σόκαραν. Περιμετρικά στο σημείο αυτό, υπήρχαν κλαδιά που είχαν κοπεί από τα γύρω δέντρα και μαζί με άλλα από αγκαθωτούς θάμνους, χρησιμοποιήθηκαν σαν περίφραξη για να μην πλησιάσει κανείς τον «τάφο» και κυρίως άγρια ζώα. Και τίθεται εύλογα το ερώτημα: ο ιδιοκτήτης του χωραφιού το οποίο επισκεπτόταν συχνά αφού διατηρούσε εκεί τα μελίσσια του, δεν παρατήρησε την περίφραξη με τα κομμένα κλαδιά;

Όπως αποκάλυψε στο «Τούνελ» μάρτυρας, το οικόπεδο αυτό δεν είχε αναφερθεί στις Αρχές την περίοδο που πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό του Κωστή. Η οικογένεια του, το είχε διαψεύσει αυτό στο «Τούνελ», λέγοντας ότι ήταν από τα πρώτα που είχε δηλώσει, ακριβώς γιατί εκεί υπήρχαν τα μελίσσια με τα οποία ασχολιόταν ο Κωστής.

Τα σκυλιά αποκάλυψαν τον τάφοKozani eglima

Περίπου οχτώ μήνες μετά την εξαφάνιση του Κωστή, η απάντηση δόθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, το πτώμα του βρέθηκε μισοφαγωμένο από σκυλιά, μετά από υπόδειξη κυνηγού που το εντόπισε στο κτήμα του πατριού του, στο σημείο Πασά Γεφύρι.

Η περιοχή αυτή είναι κοντά στο χωριό Ταξιάρχης, στα σύνορα των νομών Κοζάνης – Γρεβενών. Σε κοντινή απόσταση και η Σιάτιστα, όπου έμενε ο Κωστής με τη μητέρα, τον πατριό και τον μικρότερο αδελφό του. Η ταφή έγινε σε κατηφορικό έδαφος. Οι δράστες άνοιξαν ένα λάκκο σε σημείο που υπάρχουν δένδρα με πυκνές φυλλωσιές που δεν επιτρέπουν την οπτική επαφή με το χώρο.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του κυνηγού που αντίκρισε πρώτος το μακάβριο εύρημα. Το προφητικό όνειρο του που εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα του «Τούνελ», προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Πριν ενημερώσει την αστυνομία, είδε στον ύπνο του τον Κωστή Πολύζο στο χωράφι του θανάτου. Δύο μέρες μετά αποφάσισε να καταθέσει. Την ίδια νύχτα ο Κωστής εμφανίστηκε πάλι στον ύπνο του. Μόνο που αυτή τη φορά απομακρυνόταν χαμογελαστός. Η αλήθεια είχε αποκαλυφθεί.

Το μακάβριο εύρημα στο αυτοκίνητο

Ανθρώπινο αίμα εντοπίστηκε στα επιστημονικά εργαστήρια του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου. Βρισκόταν στον εσωτερικό χώρο της κουκούλας που κάλυπτε την καρότσα του αγροτικού αυτοκινήτου…

Πληροφορίες για την υπόθεση: anikolouli.gr

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here