Μετά τον Harvey Weistein, τον Kevin Spacey, τώρα και ο Dustin Hoffman απογοητεύει, σοκάρει και εξοργίζει  τους θαυμαστές του.

Ο Hoffman του Κράμερ Εναντίον Κράμερ, του Πρωτάρη, του Άνθρωπου της Βροχής, των Όσκαρ και της υψηλής υποκριτικής παίρνει διαστάσεις κατώτερου όντος μετά τις νέες καταγγελίες οι οποίες αποκαλύπτουν την ανηθικότητά του. Σύμφωνα με την Cori Thomas, θεατρική συγγραφέα και παιδική φίλη της κόρης της, του ηθοποιού, σε ηλικία 16 ετών βιώσε ένα τραυματικό επεισόδιο. Ένα «αθώο» απόγευμα με τη φίλη της υπό την επίβλεψη του πατέρα της κατέληξε σε ό,τι χειρότερο έχει βιώσει στη ζωή της. Όπως αποκάλυψε η Thomas, ο Hoffman την έπεισε να γυρίσει μαζί με εκείνον και την κόρη του, Κarina, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Η κόρη του έφυγε κι εκείνη έμεινε μόνη μαζί του. Ο Hoffman τότε ήταν 43 ετών. Σύμφωνα με την Thomas, ο ηθοποιός βγήκε από το μπάνιο γυμνός, της έκανε σεξουαλικά σχόλια και της ζήτησε να του κάνει μασάζ στα πόδια. «Στεκόταν εκεί γυμνός. Νομίζω σχεδόν κατέρρευσα στην πραγματικότητα. Ήταν η πρώτη φορά που είχα δει γυμνό άντρα. Ήμουν τρομοκρατημένη. Δεν ήξερα τι να κάνω. Πήρε τον χρόνο του μέχρι να ξανατυλιχθεί με την πετσέτα του. Όταν μου ζήτησε να του κάνω μασάζ στα πόδια, του έκανα. Δεν ήξερα ότι μπορούσα να πω όχι οπότε το έκανα. Και μου είπε ‘είμαι γυμνός. Θέλεις να δεις;'».

Η Τhomas συνεχίζει την περιγραφή της λέγοντας πως προσποιήθηκε ότι δεν άκουσε την πρότασή του και πως τότε- για καλή της τύχη- η μητέρα της πήρε τηλέφωνο ότι είχε φτάσει για να την πάρει. Ωστόσο επέλεξε να μην της πει τίποτα, παρόλο που εκείνη, δικηγόρος στο επάγγελμα, κατά την Thomas πάντα υποψιαζόταν πως κάτι περιέργο είχε συμβεί εκείνη την ημέρα. Η συγγραφέας επέλεξε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει γι’ αυτό 7 χρόνια αφού συνέβη, σε συγγενικό της πρόσωπο, αλλά ποτέ στην κόρη του Ηοffman, με την οποία όχι μόνο παρέμειναν φίλες για καιρό, αλλά επίσης η Corin ήταν παράνυμφος στο γάμο της Karina Hoffman.

Ο Dustin Hoffman με την κόρη του Karina και την σύζυγό του Lisa, το 2009.

Αλλά η Thomas δεν είναι η μόνη που κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση. Η Melissa Kester έχει ήδη μιλήσει ανοιχτά για την ανάρμοστη συμπεριφορά που επέδειξε ο Hoffman σ’ εκείνη όταν ηχογραφούσε για την ταινία Ishtar στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Τον ηθοποιό βαραίνει επίσης μία ανώνυμη καταγγελία 22χρονης για σεξουαλική επίθεση μέσα σ’΄ένα αυτοκίνητο. Ο δικηγόρος του ηθοποιού, αλλά και ο ίδιος ο Hoffman έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες «συκοφαντικά ψεύδη». Αλλά λίγη σημασία έχει πια.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here