Αναδημοσίευση από Huffingtonpost

 

«Τι μου λες εσύ τώρα δεν καταλαβαίνω. Εγώ θέλω έναν φραπέ γλυκό, ένα κομμάτι ψωμί και να με πας σε νοσοκομείο για τη δόση μου και μετά θα είμαι μια χαρά, θα είμαι κύριος».

Με τα παραπάνω αποκρουστικά λόγια ο 27χρονος πατροκτόνος Stanislav Bakardzhiev ή «Σάββας» απαντά στη ερώτηση αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής για το κατά πόσο μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι δολοφόνησε με φρικτό τρόπο την 4χρονη Άννυ. Την ίδια του την κόρη.

Ο 27χρονος περιέγραψε, όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, τις αποτρόπαιες ενέργειες εξαφάνισης του πτώματος της κόρης του σαν ένα «περιστατικό καθημερινή ρουτίνας». «Αυτά που μας είπε δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους. Μιλάμε για ζωώδη ένστικτα», δηλώνει αξιωματικός που ανέκρινε τον δράστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτασε στο σημείο μετά τη δολοφονία του παιδιού του να ζητήσει νομική καθοδήγηση από δικηγόρο προκειμένου να πέσει στα μαλακά στο δικαστήριο.

Η νηφαλιότητά του και ο σχεδιασμός απόκρυψης των στοιχείων αναδεικνύεται και από την πώληση του καροτσιού, των παιχνιδιών και της κούνιας του παιδιού, στις 16-17 Απριλίου, για 55 ευρώ. Αγόρασε επίσης καινούργια οικοσκευή, σκεύη, χαλιά, σκούπες αλλά και σφουγγαρίστρες προκειμένου να εξαφανίσει οποιαδήποτε ίχνη. Ο δράστης έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, καθάρισε τα σιφώνια, τις σωληνώσεις και είχε προγραμματίσει για την αντικατάστασή τους.

Τα συνταρακτικά αυτά στοιχεία έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο 30χρονος Nazif Ahmedov, «Νίκι ή Νικολάι», φίλος και συγκάτοικος του 27χρονου, στον οποίο εκμυστηρεύτηκε ότι η Άννυ είχε πεθάνει.

Ο 30χρονος που έμενε περιστασιακά στο υπόγειο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα, κατέθεσε ότι τελευταία φορά είδε το παιδί την Μεγάλη Τετάρτη, στις 8 Απριλίου 2015. Το έγκλημα προσδιορίζεται χρονικά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ενώ το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής έχει ξεκινήσει η αποτρόπαια διαδικασία εξαφάνισης του παιδικού κορμιού. Ο «Σάββας» έχει επικοινωνήσει με τον φίλο του και του είπε να μην έρθει τις επόμενες 4-5 μέρες, με τη δικαιολογία ότι θα φιλοξενούσε άλλον φίλο του.

Παρόλα αυτά το βράδυ της Ανάστασης, ξημερώματα Κυριακής του Πάσχα, ο Nazif Ahmedov, πήγε στο διαμέρισμα της Μιχ. Βόδα, με τον 27χρονο να μην του ανοίγει την πόρτα και να τον επιπλήττει γιατί ήρθε χωρίς να τον πάρει τηλέφωνο.

Ο Nazif πήγε και πάλι στο σπίτι στις 13-14 Απριλίου όταν παρατήρησε μία κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο, καινούργιο χαλί και δύο λεκάνες. Στις 17-18 Απριλίου ήρθαν οι φρικτές αποκαλύψεις από τον δράστη προς τον φίλο του, για το πως πέθανε η Άννυ και πως εξαφάνισε το κορμί της. Ο Nasif ήταν αυτόπτης μάρτυρας τριών κακοποιήσεων του παιδιού τον προηγούμενο Μάρτιο, μία από τις οποίες ήταν το εκδικητικό μπάνιο με κρύο νερό, που παρενέβη και έπεισε τον δράστη να το γυρίσει στο ζεστό…

Στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα υπάρχουν πέντε σημεία του διαμερίσματος στα οποία έχουν ανιχνευτεί ίχνη κηλίδων αίματος της Άννυ και δεν δικαιολογείται η ύπαρξή τους, στην περίπτωση ατυχήματος ή κατά τη διάρκεια του τεμαχισμού. Πρόκειται για ψηλά σημεία στον τοίχο του σαλονιού, όπου φαίνεται να έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια κακοποίησης ενδεχομένως και βασανισμό του με βίαια χτυπήματα.

Από αυτή τη βαναυσότητα εικάζουν οι αστυνομικοί, το παιδί πέθανε στα χέρια του δράστη, ή από εγκεφαλική αιμορραγία όταν κοιμόταν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here