ΠΗΓΗ: news247.gr

Ο ρατσισμός έχει μια μακρά ιστορία και στη διαφήμιση, αλλά οι Κινέζοι φαίνεται ότι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Μία κινεζική διαφήμιση για το απορρυπαντικό Qiaobi, ξεπερνά κάθε όριο και αισθητική.

chinesead1

AdTech AdΤο βίντεο ξεκινά αθώα με μία γυναίκα να βάζει τα ρούχα της στο πλυντήριο. Λίγο αργότερα, ένας έγχρωμος άντρας με λερωμένα ρούχα μπαίνει στο δωμάτιο και της σφυρίζει χαρακτηριστικά. Όταν εκείνος την πλησιάζει φλερτάροντας, αυτή τοποθετεί μία κάψουλα υγρού απορρυπαντικού στο στόμα του και τον σπρώχνει ολόκληρο μέσα στο πλυντήριο. Κλείνει την πόρτα του και κάθεται αναπαυτικά από πάνω περιμένοντας να τελειώσει η πλύση. Μετά από λίγο, αναδύεται μέσα από το μηχάνημα στη θέση του έγχρωμου άνδρα ένας λευκός Κινέζος και αυτή χαμογελάει όλο ανακούφιση επειδή «ξάσπρισε». Η ειρωνεία είναι ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη, οι ρατσιστές αποκαλούν τους Κινέζους «κιτρινιάρηδες», λόγω του χρώματός τους και έχουν υποστεί πολλές ταπεινώσεις. Περίφημη είναι η εποχή που στο Χονγκ Κονγκ της βρετανικής αποικιοκρατίας υπήρχαν πινακίδες στα πάρκα που έγραφαν: απαγορεύονται οι Κινέζοι και οι σκύλοι.

https://youtu.be/Xq-I0JRhvt4

Όσον αφορά στη διαφήμιση πρόκειται για αντιγραφή μίας ιταλικής καμπάνιας που είχε παρουσιαστεί πριν εννιά χρόνια. Η Κίνα έχει ουκ ολίγες φορές κατηγορηθεί για φυλετικές διακρίσεις, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό Αφρικανών. Πρόσφατα δέχτηκε κριτική για τις κινεζικές αφίσες του «Star Wars: The Force Awakens» στις οποίες φαινόταν να υποτιμάται ο μαύρος ηθοποιός John Bayega.
Στην Κίνα υπάρχει πολύ ισχυρή καλλυντική βιομηχανία λεύκανσης της επιδερμίδας.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Maradona-Hand-of-GodΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η διαφήμιση του «Θεού» που σαρώνει. Ο Μαραντόνα παραγγέλνει την κιβωτό και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Δείτε τη διαφήμιση που παίζει με το «χέρι του Θεού»

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here