Την απαράδεκτη υπόθεση, γυναίκας η οποία υπήρξε συνενόχος και συνεργός σε σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης και συνεχίζεινα εργάζεται σε σχολείο, φέρνει στο φως η εφημερίδα Φιλελεύθερος. 

Συγκεκριμένα, η γυναίκα που κατηγορείται συνεχίζει να εργάζεται κανονικά στη σχολική εφορεία ενώ ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης –για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης– στις 23/12/2016 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Η κατηγορούμενη, φρόντισε εδώ και 11 μήνες αφού καταδικάστηκε ο σύζυγός της, η ίδια παραμένει στη θέση της ενώ η υπόθεση προκαλεί τον αποτροπιασμό της κοινωνίας που ζητά εξηγήσεις.

Το θέμα έθεσε ενώπιον του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή, η επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά. Ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης υπαλλήλου από τη θέση της, υποδεικνύοντας στον υπουργό Παιδείας πως έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα παιδιά του εν λόγω σχολείου.

Παράλληλα ο πρόεδρος της σχολικής εφορίας απάντησε στο Γιώργο Περδίκη ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για το εν λόγω θέμα, δηλώνοντας ότι δεν έχουν το νομικό δικαίωμα να την απομακρύνουν.

Ο πρόεδρος της σχολικής εφορείας στην οποία εργάζεται η συγκεκριμένη γυναίκα, αποτάθηκε στο υπουργείο Παιδείας το οποίο τους συνέστησε να αποταθούν στους νομικούς τους συμβούλους, νίπτοντας έτσι τα χέρια του και χωρίς να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για αυτή την σοβαρή υπόθεση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here