Αίσιο τέλος έλαβε η υπόθεση απαγωγής της μικρής Μαρί-Ελένης, που συγκλόνισε το παγκύπριο.

Η τετράχρονη βρίσκεται και πάλι με τη μητέρα της, η οποία πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη ταξιδέψει στο Όσλο της Νορβηγίας προκειμένου να σφίξει στην αγκαλιά της τη μικρή της κόρη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας, Λάρη Βραχίμη, ο οποίος μίλησε στο ΡΙΚ το πρωί της Τρίτης 10/10, ο κυριότερος λόγος που ώθησε τον πατέρα να παραδοθεί ήταν η απόφαση των Νορβηγικών Αρχών όπως παγοποιηθούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί σε συνδυασμό με την απόφαση του Νορβηγικού Δικαστηρίου όπως του απαγγελθούν κατηγορίες για κακοποίηση του παιδιού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν 27 Απριλίου, γύρω στις 07:45, όταν η Μαρί-Ελένη κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να πάει στο νηπιαγωγείο. Τότε κουκουλοφόροι εμφανίστηκαν, οι οποίοι άρπαξαν τη μικρή και διέφυγαν με ένα μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover, μαύρου χρώματος και εξαφανίστηκαν.

Μέσα σε λίγες ώρες, οι Αρχές είχαν δημοσιεύσει φωτογραφία της Μαρί-Ελένης, με την ένδειξη «Απαγωγή».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, που ο πατέρας της Μαριέ είχε επιχειρήσει την απαγωγή της.
Ένα χρόνο πριν, είχε φτάσει στην Κύπρο μέσω κατεχομένων συνοδευόμενος από Νορβηγούς μοτοσυκλετιστές. Ωστόσο τα σχέδιά τους απέτυχαν, αφού οι συνεργάτες του συνελήφθησαν μόλις πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές.

Ο λόγος της απαγωγής, φέρεται να ήταν οι αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νορβηγίας, το οποίο έχει απορρίψει τρεις εφέσεις του Νορβηγού πατέρα που διεκδικούσε την κηδεμονία της μικρής Marie Eleni, με το αιτιολογικό ότι το παιδί ζει στην Κύπρο από τον πρώτο μήνα της γέννησής του.

Η μητέρα της μικρής είναι Ελληνοκύπρια και βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Η Αστυνομία βρέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μάλιστα, είχε συσταθεί με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, κέντρο κρίσεως και συντονισμού στην ΜΜΑΔ ενώ κέντρα συντονισμού λειτουργούσαν και σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις. Η αστυνομία, προέβη σε μερική ανάκληση προσωπικού που δεν εργάζεται ώστε να ενισχύσουν την προσπάθεια για εντοπισμό των δραστών.

Στο μεταξύ, ο Νορβηγός πατέρας είχε μεταβεί πίσω στη Νορβηγία με την τετράχρονη κόρη του, ενώ ο δικηγόρος του δήλωνε ότι

«Ο πελάτης μου έχει αναφέρει ότι έχει επανενωθεί με την κόρη του και τα πάνε πολύ καλά. Πέραν αυτού δεν μπορώ σχολιάσω περισσότερα πάνω στο θέμα».

Πενήντα μέρες μετά την απαγωγή της Μαρί-Ελένης, ανακριτές του ΤΑΕ μετέβη στη Νορβηγία για συνάντηση με την αντίστοιχη νορβηγική ομάδα ανακριτών, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα έτσι ώστε να θεωρείται και στη Νορβηγία αδίκημα η απαγωγή, κι όχι διαφορά μεταξύ συζύγων και αρπαγή το όλο περιστατικό.

Στις 15 Αυγούστου το Δικαστήριο της Νορβηγίας, εξέδωσε 8σέλιδη απόφαση, η οποία ήταν ξεκάθαρη: η Μαρί-Ελένη έπρεπε να επιστρέψει άμεσα στη μητέρα της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here