Ο Άλκης Δαυίδ παρουσιάστηκε αργά χθες στο δικαστήριο του Saint Kitts το οποίο αποφάσισε ότι είναι ελεύθερος να φύγει από το νησιωτικό κρατίδιο αλλά θα πρέπει να επιστρέψει για τη δίκη που ορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Ως εγγύηση ορίστηκε το ποσό των $300,000.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών με τον κυπριακή καταγωγής επιχειρηματία να αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό κατηγοριών που έχουν να κάνουν με την εισαγωγή και την εμπορία φυτών κάνναβης. Ο Δαυίδ έφθασε στο St Kitts μαζί με τη συνοδεία του στις 9 Μαϊου μεταφέροντας με το ιδιωτικό του αεροσκάφος σπόρους και δενδρύλλια κάνναβης συνολικής αξίας  $1,5 εκάτ. Στόχος του ήταν να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας φαρμακευτικής κάνναβης Swissx στην οποία είναι μεγαλομέτοχος. Οι τοπικές αρχές τον συνέλαβαν και παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της νομιμοποίησης της καλλιέργειας κάνναβης στο νησί κατήγγειλαν τον επιχειρηματία ο οποίος θα πρέπει πλέον να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σε γραπτή δήλωσή τους οι δύο συνέταιροι διευκρινίζουν ότι στόχος τους είναι να παράγουν φαρµακευτική κάνναβη στο νησιωτικό κράτος, γεγονός που θα αποφέρει σηµαντικά οφέλη στην οικονοµία του. «Στόχος µας είναι να αναπτύξουµε ένα δίκαιο σύστηµα το οποίο θα δηµιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στο νησί και θα αξιοποιήσει το διεθνές δίκτυο διανοµής Swissx για να καταστήσει τα προϊόντα κάνναβης του Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις τα πιο περιζήτητα παγκοσµίως» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οπως τονίζουν, συναντήθηκαν µε τον πρωθυπουργό του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις, Τίµοθι Χάρις, έχοντας επαφές µε πρώην βουλευτή και ντόπιους επιχειρηµατίες.

Όταν οι συνομιλίες τους κατέρρευσαν, τότε συνελήφθησαν. Για τον λόγο αυτό τονίζουν ότι θα κινηθούν νοµικά εναντίον τόσο του πρωθυπουργού όσο και της κυβέρνησής του. Το γραφείο του πρωθυπουργού του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις επισηµαίνει ότι δεν θα επιτραπεί σε αλλοδαπούς να έχουν οποιοδήποτε πλεονέκτηµα έναντι ντόπιων επιχειρηµατιών για τη δηµιουργία βιοµηχανίας κάνναβης.

O ίδιος ο Δαυίδ ανέβασε βίντεο στο Instagram με την αναχώρηση του από το St. Kitss αποχαιρετώντας τα νησιά και λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα επιστρέψει σε τρεις εβδομάδες δηλώνοντας αποφασισμένος να ολοκληρώσει τα σχέδια του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here