Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κυπριακού Συνδέσμου Κάνναβης, επενδυτές από Αμερική, Καναδά και Ισραήλ έχουν εκφράσει ανοιχτά το ενδιαφέρον τους να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως έδρα για την καλλιέργεια κάνναβης, καθώς και για εξαγωγές στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο.

Η Κύπρος έχει νομιμοποιήσει την ιατρική χρήση του ελαίου της κάνναβης μόνο για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο από το 2017.
Σήμερα καλείται να υπερβεί το ταμπού, την παραπληροφόρηση και την άγνοια που ακόμα κυριαρχούν στην κυπριακή κοινωνία, και να στηρίξει το έργο του νεοϊδρυθέντος Κυπριακού Συνδέσμου Κάνναβης.

Οι στόχοι μεγαλεπήβολοι, αλλά με τη σωστή διαχείριση και συνεργασία, όχι ακατόρθωτοι. Περίπου έναν μήνα μετά την ιδρυτική συνέλευση, η πρόεδρος του Συνδέσμου, Άνδρια Ανδρέου παραδέχεται πως δεν είναι μυστικό ότι, τόσο στην Κύπρο όσο και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, η κάνναβη εξακολουθεί να αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα.

«Παρά το γεγονός ότι η τάση αυτή αλλάζει θετικά ανά το παγκόσμιο, σίγουρα υπάρχει η ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση, έρευνα και ανάπτυξη».

Μάλιστα, προχωρά σε μια «ακτινογραφία» της κάνναβης, διαχωρίζοντας τα βιολογικά της οφέλη ως προς την ιατρική χρήση και τα παραγωγικά της οφέλη ως προς τη βιομηχανική της όψη.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here