Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει τη στιγμή που τρεις αστυνομικοί πυροβολούν εναντίον ενός μαύρου νεαρού και τον τραυματίζουν. Η μία από τις σφαίρες των αστυνομικών «έγδαρε» το κεφάλι του Σμιθ Τζούνιορ, ενώ για μόλις λίγα εκατοστά δεν καρφώθηκε στο μυαλό του. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο αστυνομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον 19χρονο στον δρόμο, καθώς έμοιαζε με την περιγραφή ενός υπόπτου που έψαχναν.  Οι τρεις αστυνομικοί καταδίωκαν τον νεαρό σε ταράτσα κτιρίου τον περασμένο Αύγουστο.

Στο χέρι του 19χρονου δεν υπάρχει κανένα όπλο, παρά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, με το οποίο προσπαθούσε εκείνη την ώρα να καλέσει τη μητέρα του. Παρότι δεν ήταν το άτομο που αναζητούσαν, ο νεαρός τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον κυνηγήσουν και να τον «στριμώξουν» στην ταράτσα. Ο νεαρός τρομοκρατημένος είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά και προσπαθούσε να πέσει στο έδαφος.

«Πραγματικά δεν ξέρω γιατί μου έριξαν. Εντάξει, το έβαλα στα πόδια, αλλά ο αστυνομικός στον δρόμο άρχισε να μου φωνάζει και με τρόμαξε πολύ», δήλωσε ο νεαρός. Η μία από τις τρεις σφαίρες των αστυνομικών «έγδαρε» το κεφάλι του Σμιθ Τζούνιορ, ενώ για μόλις λίγα εκατοστά δεν καρφώθηκε στο μυαλό του.
Ο 19χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στον γοφό, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μέχρι σήμερα η σφαίρα παραμένει καρφωμένη στο σώμα του, αφού η αφαίρεσή της δεν στάθηκε δυνατή. Έτσι για όλη την υπόλοιπη ζωή του θα έχει μερική παράλυση στο ένα του πόδι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here