Ένας Κινέζος κατασκεύασε αυτόν τον ιδιόμορφο πύργο στην πόλη Shandong της ανατολικής Κίνας, που έκτοτε εξελίχθηκε σε τουριστική ατραξιόν της περιοχής. Ποια η στενόχωρη ιστορία πίσω από τη δημιουργία του;
Αν κανείς βρεθεί ποτέ στην πόλη Shandong της ανατολικής Κίνας, σαφώς θα παραξενευτεί από ένα αλλόκοτο κτίσμα που μοιάζει με Πύργο έτοιμο να καταρρεύσει.
Το δημιούργημα ανήκει σε Κινέζο αγρότη που μένει στην περιοχή, ο οποίος κατασκεύασε το οικοδόμημα αυτό μόνος του, χτίζοντας τους επτά ορόφους χρησιμοποιώντας πηλό, ξύλο και τούβλα.
pirgos

Ο 55χρονος Χου Γκουαντζού που έχει διαγνωστεί με νοητική υστέρηση, ζει λαμβάνοντας επίδομα από το κράτος και με δωρεάν σίτιση που του προσφέρουν οι γείτονές τους στην πόλη. Ο ίδιος κατασκεύασε αυτόν τον περίεργο πύργο μετά το θάνατο των δύο αδερφών του, αρνούμενος να αποδεχτεί το χαμό τους.
Όπως ισχυρίζεται, κατασκεύασε το κτίριο αυτό,  ώστε όταν οι αδερφοί του επιστρέψουν να μπορέσουν να ζήσουν εκεί μαζί του.
pirgos1

Οι τοπικές αρχές, μη θέλοντας να τον κακοκαρδίσουν, δεν επενέβησαν ώστε να γκρεμίσουν τον πύργο αυτό, και κάπως έτσι μετατράπηκε σε τουριστικό αξιοθέατο με δεκάδες ανθρώπους να σταματούν προκειμένου να τον φωτογραφίσουν και να τον περιεργαστούν.
Άλλωστε, παρά το γεγονός πως μοιάζει έτοιμος να πέσει με ένα φύσημα του ανέμου, ο πύργος αποτελεί την κατοικία του αγρότη τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος πάντως πείστηκε από τους συμπολίτες του να εγκαταλείψει το δημιούργημά του και να μετακομίσει σε ένα συμβατικά χτισμένο σπίτι. Όπως αναφέρουν τα κινεζικά ΜΜΕ, είναι οι συμπολίτες του που ανέλαβαν να χτίσουν έναν νέο σπίτι για τον Χου.

ΠΗΓΗ: news247.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σαλαμάνδρα που βρέθηκε σε σπηλιά της Κίνας είναι το γηραίοτερο πλάσμα στη Γη, καθώς ζει εδώ και 200 χρόνια. Το είδος της απειλείται με εξαφάνιση γιατί το κυνηγούσαν και το χρησιμοποιούσαν στην κινέζικη ιατρική

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here