Ένα κορίτσι μόλις 11 χρόνων έγινε μία από τις νεότερες δολοφόνους της Μεγάλης Βρετανίας. Της άρεσε να πληγώνει όποιον δεν μπορούσε να της αμυνθεί. Η Μαίρη Μπελ στραγγάλισε δύο μικρά αγόρια τριών και τεσσάρων χρόνων. Η μητέρα της την κακοποιούσε σεξουαλικά και την ανάγκαζε να συμμετέχει σε σαδομαζοχιστικά όργια.

H σορός του 4χρονου Μάρτιν Μπράουν εντοπίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Σκοτσγουντ. Παρότι είχε στραγγαλιστεί, δεν βρέθηκαν πάνω στο σώμα του σημάδια που να μαρτυρούν τον τρόπο του θανάτου. Στις 27 Μαΐου 1968 η Μαίρη Μπελ μαζί με τη φίλη της Νόρμα Μπελ, εισέβαλαν σε ένα νηπιαγωγείο, το βανδάλισαν και άφησαν σημειώματα με τα οποία παραδέχονταν την ενοχή τους. Ωστόσο, η αστυνομία δεν έδωσε σημασία, δεν εξέτασε το περιστατικό και θεώρησε πως ήταν κάποια φάρσα.

H μητέρα του 4χρονου στραγγαλισμένου θύματος Μάρτιν Μπράουν με τη φωτογραφία του

Το γράμμα «Μ» ήταν χαραγμένο στο σώμα του τρίχρονου στραγγαλισμένου θύματος

Λίγους μήνες αργότερα ακόμη ένα νήπιο βρέθηκε στραγγαλισμένο σε μια παιδική χαρά. Ο τρίχρονος Μπράιν Χόου είχε χάσει τη ζωή του από ασφυξία. Τα μαλλιά του θύματος είχαν κουρευτεί, τα γεννητικά του όργανα είχαν γδαρθεί και εντοπίστηκαν πολλά τραύματα στο στέρνο του, όπου ήταν χαραγμένο το γράμμα «Μ». Η αστυνομία ανέκρινε όσα παιδιά βρίσκονταν εκεί. Δύο παιδιά στο άκουσμα της είδησης του στραγγαλισμού συμπεριφέρονταν ύποπτα και αντιδρούσαν διαφορετικά από τα υπόλοιπα τρομαγμένα παιδιά. Οι δράστες και αυτή τη φορά ήταν η Μαίρη Μπελ και η φίλη της Νόρμα Μπελ.

Η νεότερη δολοφόνος στην ιστορία της Βρετανίας

Η Μαίρη Μπελ έγινε η νεότερη κατά συρροήν δολοφόνος στην ιστορία της Βρετανίας. Στις 17 Αυγούστου 1968 έγινε η δίκη των δύο ανήλικων κοριτσιών. Η 13χρονη Νόρμα Μπελ έριξε την ευθύνη στη φίλη της, ισχυρίστηκε πως ικέτευε τη Μαίρη Μπελ να σταματήσει τον στραγγαλισμό και τελικά αθωώθηκε. H 11χρονη δολοφόνος καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία και έμεινε έγκλειστη στο Red Bank Community Home, ίδρυμα υψίστης ασφαλείας για παιδιά. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Μαίρη Μπελ παρουσίασε κλασικά συμπτώματα ψυχοπάθειας και στις δολοφονίες είχε μειωμένη ευθύνη. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της κατηγόρησε έναν φύλακα για βιασμό, ο οποίος τελικά αθωώθηκε στο δικαστήριο.

Δημοσιότητα στον Τύπο και η κρυφή της ταυτότητα

Όταν ενηλικώθηκε, μεταφέρθηκε στο Moor Court, απ΄ όπου και δραπέτευσε το 1977 μαζί με έναν άλλο συγκρατούμενο της. Επέστρεψε στη φυλακή για 3 χρόνια και στα 23 της χρόνια και αφού είχε υπηρετήσει 12 χρόνια εγκλεισμού, αποφυλακίστηκε. Τα δημοσιεύματα του Τύπου οργίασαν όταν η μητέρα της Μπελ μετέδιδε ψεύτικες ιστορίες για την κόρη της, προκειμένου να κερδίσει χρήματα.

Η Μαίρη Μπελ δραπέτευσε και ο Τύπος σχολίαζε με εξώφυλλα τι έκανε τις 3 μέρες εκτός φυλακής

Κυβερνητικός οργανισμός της Αγγλίας της παρείχε νέα ταυτότητα για να μπορέσει να ζήσει στην ανωνυμία, χωρίς να παρενοχλείται. Ο Τύπος κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να την εντοπίσει χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Μετακόμιζε συνεχώς, τουλάχιστον 5 φορές και κυκλοφορούσε με τρία διαφορετικά ονόματα. Για χρόνια προστάτευε τη ζωή της από την κόρη της, την οποία γέννησε το 1984. Παρότι η ισχύς της ανωνυμίας είχε ημερομηνία λήξης, στην ενηλικίωση της κόρης της, κατάφερε να την επεκτείνει με δικαστική απόφαση για όλη τη δική της ζωή, της κόρης και της εγγονής της. Η απόφαση αυτή εξόργισε τις οικογένειες των θυμάτων. «Όλα γίνονται για να προστατευτεί η δράστης. Ως θύματα δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους δολοφόνους», δήλωνε η μητέρα του στραγγαλισμένου 4χρονου αγοριού.

Πληρώθηκε για να γίνει η ζωή της βιβλίο

H ανωνυμία της έσπασε όταν η συγγραφέας Τζίτα Σέρενι της προσέφερε το 1998 το ποσό των 50.000 δολαρίων για να συνεργαστούν και να γράψουν τη ζωή της Μαίρη Μπελ σε βιβλίο. Πολλοί διαφώνησαν με την επιλογή αυτή, καθώς θεώρησαν ότι η δολοφόνος δεν θα έπρεπε να αμειφθεί για τα εγκλήματα της, ειδικά από τη στιγμή που είχε φυλακιστεί μόνο 12 χρόνια για τη δολοφονία δύο ανθρώπων.

Φωτογραφία της Μαίρη Μπελ από το 1980, τη χρονιά που αποφυλακίστηκε

Η μητέρα της την ανάγκαζε να συμμετέχει σαδομαζοχιστικά όργια

Η Μαίρη Μπελ γεννήθηκε όταν η μητέρα της ήταν 17 χρόνων και φημολογείται ότι στη γέννηση της εξέφρασε αηδιασμένη: «Πάρε αυτό το πράγμα από εμένα. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της, ενώ η μητέρα της την κακοποιούσε σεξουαλικά. Η Μπέτη Μπελ, η μητέρα της ήταν πόρνη και ανάγκαζε την κόρη της να παρακολουθεί και να συμμετέχει στα όργια με τους πελάτες της. Σήμερα ζει ελεύθερη με τα εγγόνια της.

Διαβάστε ακόμη στη «ΜτΧ»: Ο 14χρονος δολοφόνος που αποκάλεσαν «παιδί-δαίμονα» γιατί βασάνιζε τα θύματά του και γελούσε. Γλύτωσε την θανατική καταδίκη, αλλά έμεινε έγκλειστος στην απομόνωση για 41 χρόνια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here