Το 1978 ένα άγνωστο χωριό κοντά στην Λαμία μπαίνει στο ελληνικό λεξιλόγιο. Κωσταλέξι. Η περιοχή συγκεντρώνει όλα τα φώτα της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη μιας τραγωδίας με πρωταγωνίστρια μια κοπέλα που ανακαλύφθηκε να ζει απομονωμένη σε ένα δωμάτιο, για περίπου 30 χρόνια. Η Ελένη από το Κωσταλέξι γίνεται πρωτοσέλιδο και από τότε η λέξη Κωσταλέξι χρησιμοποιείται για αρνητικά παραδείγματα . Γίνεται συνώνυμο της υπανάπτυξης και της απανθρωπιάς. Ένα ολόκληρο χωριό στιγματίζεται. Αυτό είναι το παράπονο των κατοίκων ακόμη και σήμερα.  Μια κοπέλα που δεν μπορούσε να μιλήσει, έδωσε πολλές συνεντεύξεις που το κοινό διάβαζε με ενδιαφέρον…

Δείτε το βίντεο της Μηχανής του Χρόνου

Από το 1945 και, ενώ βρισκόταν στην εφηβεία, η Ελένη άρχισε να εκδηλώνει ψυχολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με μια εκδοχή που έγραψε στο Ριζοσπάστη ο αδελφός του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννης, η Ελένη στιγματίστηκε επειδή είχε ένα ειδύλλιο με έναν αποκομμένο αντάρτη στον οποίο πήγαινε κρυφά ψωμί στο βουνό. Άλλες εφημερίδες έγραφαν ότι το ειδύλλιο ήταν με έναν αριστερό δάσκαλο, τον Γιώργο Αποστόλου.

Η Ελένη μετά την νοσηλεία της μαζί με τις αδελφές της που βρέθηκαν στο εδώλιο. Αθωώθηκαν
Η Ελένη μετά την νοσηλεία της μαζί με τις αδελφές της που βρέθηκαν κατηγορούμενες για σκοπούμενη σωματική βλάβη. Στο τέλος αθωώθηκαν

Ο τύπος της εποχής πάντως οργίασε με αυτά τα σενάρια και σχεδόν όλες οι εφημερίδες υποστήριζαν ότι φιλοξενούσαν συνέντευξη της άτυχης Ελένης, Κάποιοι δημοσιογράφοι, μάλιστα, έδειξαν στην Ελένη τη φωτογραφία του «αγαπημένου» της.

Δείτε ακόμα από την ΜτΧ πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση: Η Ελένη από το Κωσταλέξη. Η γυναίκα που βρέθηκε κλειδωμένη μετά από πολλά χρόνια στο ισόγειο του σπιτιού της, γυμνή, βρώμικη και αδυνατισμένη. Το όνομά της έγινε συνώνυμο με την κακοποίηση (βίντεο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here