Οι θρυλικοί Socrates υπήρξαν οι μοναχικοί ρόκερ στα πέτρινα χρόνια του ελληνικού ροκ. Την πορεία τους παρουσίασε η «Μηχανή του χρόνου»  το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στην ΕΡΤ1.

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης και ο Γιάννης Σπάθας, μίλησαν για τα σχολικά χρόνια στον Πειραιά, όταν σχημάτισαν τους Persons, στους οποίους τραγουδιστής ήταν ο Ηλίας Ασβεστόπουλος, ο οποίος αργότερα έκανε τους 2002GR. Το επόμενο βήμα ήταν οι Socrates και ξεκίνησαν εμφανίσεις και μπήκαν δυναμικά στη δισκογραφία. Ο ήχος τους προκάλεσε αίσθηση και γρήγορα βρέθηκαν στο εξωτερικό. Η περιοδεία τους όμως κατέληξε σε περιπέτεια, καθώς οι ολλανδικές αρχές τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στη φυλακή επειδή δεν είχαν άδεια εργασίας.

Συμμετείχαν σε διάφορες ιστορικές συναυλίες και έγιναν συνώνυμο της μουσικής σκηνής «Κύτταρο», στο οποίο συνωστίζονταν οι νέοι για να τους δουν.
Η ηχογράφηση του δίσκου «Φως» με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους του ελληνικού ροκ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το συγκρότημα  συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ είχε την ευκαιρία να κάνει διεθνή καριέρα στις ΗΠΑ. Οι Socrates αρνήθηκαν να υπογράψουν το συμβόλαιο που τους προσφέρθηκε και έκαναν τελικά το δίσκο «Plaza», που σημείωσε μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της προώθησης του δίσκου τους, έπαιξαν σε εμβληματικούς χώρους της αγγλικής ροκ σκηνής, ως support group στους UFO.

Μια βραδιά για τον Αντώνη Τουρκογιώργη διοργανώνουν καλοί φίλοι και καλλιτέχνες την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 20:00 το βράδυ  στο GAGARIN. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here