Πυξ Λαξ. Το συγκρότημα που αρχικά ονομαζόταν «Παναγιά Βοήθα» και δημιουργήθηκε από δύο συμμαθητές που κατα δήλωσή τους,  ήθελαν «να ρίξουν γκόμενες». Τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα.
Έμεναν στο Μενίδι και τα Λιόσια και από μικροί έμπλεξαν με σχολικά συγκροτήματα και συναυλίες στα στέκια της γειτονιάς.
Τα πράγματα εξελίχθηκαν πιο σόβαρα όταν «καβάτζωσαν» το μικρό καμαράκι, όπου λειτουργούσε το τσαγκαράδικο ο πατέρας του Πλιάτσικα.
Τα δυο φιλαράκια το μετέτρεψαν σε «προβάδικο» και εκεί έγραψαν τα πρώτα τους τραγούδια, πίνοντας καμιά μπύρα, κάνοντας παρέα και συζητώντας επί παντός, όπως κάνουν οι έφηβοι.
Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η μητέρα του Φίλιππου, η κυρά Αθηνά, που βοηθούσε τα παιδιά και τους έκανε όλα τα χατίρια με αποτέλεσμα να την αποκαλούν μάνατζερ. Το σπίτι του Στόκα το χρησιμοποιούσαν για τις «ακροάσεις» καινούριων τραγουδιών καθώς εκεί υπήρχε ένα κασετόφωνο και φυσικά η δική του μητέρα με την εκπληκτική φωνή που άκουγε και έκρινε, όπως θα έκανε κάθε μάνα.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τους Πυξ Λαξ να επιστρέφουν στην παλιά τους γειτονιά και στο «προβάδικο» που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στα χρόνια της αθωότητας.
Δείτε και την κυρά Αθηνά να περιγράφει πώς βοήθησε τα παιδιά στην αρχή.
Ο Μπάμπης Στόκας αποκαλύπτει πως το ταλέντο στη μουσική το κληρονόμησε από τη δική του μητέρα, η οποία είχε χαρισματική φωνή αλλά ήταν ντροπαλή και γι αυτό αρνήθηκε πρόταση συνεργασίας από την Πόλυ Πάνου.

https://vimeo.com/160622126/settings

Δείτε επίσης: «Άστην να λέει». Το τραγούδι που γράφτηκε από τους Πυξ Λαξ για τον Στράτο Διονυσίου, αλλά δεν πρόλαβε να το τραγουδήσει γιατί έφυγε από τη ζωή. Τελικά το ηχογράφησε ο Βασίλης Καρράς μέσα σε 6 λεπτά! (βίντεο)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here