Τρόμο προκάλεσε μαθητής στη Γαλλία, όταν σημάδεψε με όπλο την καθηγήτρια του και της φώναζε να «κατεβάσει το κεφάλι της» κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Ο μαθητής σηκώνεται από το θρανίο του, τραβάει όπλο και σημαδεύει με αυτό το κεφάλι της δασκάλας του. Της φωνάζει να μην τον κοιτάζει και να χαμηλώσει το βλέμμα της.

Το βίντεο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.  Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της κοινότητας Κρετέιγ. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, τη σχολική αίθουσα παρευρίσκονται και άλλοι μαθητές, οι οποίοι ακούγονται να γελούν όταν ο 15χρονος μαθητής σημάδευε στο κεφάλι την γυναίκα.

Η εκπαιδευτικός κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Ο 15χρονος μαθητής έφυγε από την τάξη και η δασκάλα που έτρεμε πήγε στην αστυνομία, όπου και κατέθεσε μήνυση για «βίαιη απειλή με τη χρήση όπλου». Λίγο αργότερα ο έφηβος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα με τον πατέρα του. Στην αστυνομία δήλωσε πως το όπλο του ήταν ψεύτικο και ότι σημάδεψε την καθηγήτρια του για αστείο. Τόνισε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε καμία πρόθεση να φοβίσει την καθηγήτρια.

Η δήμαρχος της πόλης Νανσί, Λορέντ Εναρτ, εξέφρασε στα ΜΜΕ την αγανάκτηση και καταδίκη του ως προς το γεγονός τονίζοντας στο twitter πως η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει να πάρει εξαιρετικά μέτρα για να σιγουρέψει την ασφάλεια στα σχολεία

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναφέρθηκε στο γεγονός ως μη αποδεκτό και κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία να ασχοληθούν άμεσα με την υπόθεση.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here