Τη δική του απάντηση στα δημοσιεύματα που θέλουν τον πατέρα του ως τον δολοφόνο του μικρού Μπεν έδωσε ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα, Βαλάντης, μιλώντας στην Daily Mail.  Τις προηγούμενες ημέρες η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, Κέρι είχε δηλώσει για τον χειριστή εκσκαφέα πως ελπίζει να «καίγεται στην κόλαση», ενώ η υπόθεση φαίνεται να κλείνει με μοναδικό εύρημα ένα αυτοκινητάκι που (ίσως) να ανήκει στον Μπεν.

Στις ανασκαφές δεν βρέθηκε κανένα οστό του Μπεν. Αντιθέτως έμειναν αναπάντητα τα πολλά υπονοούμενα των Βρετανών αστυνομικών που φωτογράφισαν ως ένοχο  έναν άνθρωπο που δεν κατηγορήθηκε ποτέ για την υπόθεση, δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία, παρά μόνο ως εξεταζόμενος μάρτυρας και που πλέον είναι νεκρός και δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες που του χρεώνονται.

ben-berkas-2Ο Βαλάντης Μπάρκας απευθύνθηκε σε όσους κατηγορούν τον πατέρα του για τη δολοφονία του Μπεν και είπε: «Έχουν περάσει 25 χρόνια και δεν έχουν βρει κάτι, ούτε ένα ίχνος ένδειξης που να στηρίζει αυτούς τους ισχυρισμούς εναντίον του πατέρα μου. Έχει κατηγορηθεί ότι είναι φονιάς παιδιού και η φωτογραφία του έχει δημοσιευτεί παντού, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την «Επιχείρηση Μπεν». Είναι το πιο εύκολο πράγμα να κατηγορείς έναν νεκρό. Ο πατέρας μου είναι νεκρός και το όνομά του σέρνεται στη λάσπη. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, τον σέβονταν όλοι», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την μητέρα του Μπεν, ο γιος του χειριστή του εκσκαφέα είπε: «Σεβόμασταν πάντα την Κέρι Νίνταμ αλλά είμαστε ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από τα πράγματα που είπε για τον πατέρα μου. Θα της έλεγα να επιλέγει τις λέξεις της πιο προσεκτικά. Γιατί προσπαθεί να μας προκαλέσει, λέγοντας τέτοια πράγματα;»

«Εμείς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε. Αντιλαμβανόμαστε την απόγνωσή της αλλά θα έπρεπε να κατηγορεί κάποιον άλλο και όχι τον πατέρα μου που είναι νεκρός και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πως θα τον θυμούνται μετά από αυτά;» τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο πατέρας του όσο ήταν ζωντανός βοηθούσε την αστυνομία.

Αναφερόμενος στις μαρτυρίες που έκαναν λόγο για περίεργη συμπεριφορά του πατέρα του την ημέρα της εξαφάνισης ο Βαλάντης Μπάρκας σημείωσε: «Η αστυνομία, οι εθελοντές ακόμα και ο στρατός έψαξαν όλη την περιοχή το 1991 αλλά δεν βρήκαν κάτι. Έλεγαν ότι ο πατέρας μου έτρεμε όταν έφυγε από το γραφείο του εισαγγελέα. Είναι ψέματα. Ήταν ψύχραιμος, κάτι που φαίνεται και στη φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε».

«Έχω συναντηθεί με τον επικεφαλής των Βρετανών αστυνομικών, τον Τζον Κάζινς. Είναι ευπρόσδεκτος να ψάξει όλο το νησί της Κω», κατέληξε ο γιος του Κωνσταντίνου Μπάρκα.

Ben Needham farmhouse map.jpg
Ο χάρτης των ανασκαφών
Τι λένε οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Κω αναφέρουν τα ερωτηματικά που προκύπτουν και που κανένα βρετανικό μέσο ενημέρωσης, δεν έχει αναφέρει:

Το αυτοκινητάκι που βρέθηκε στον χώρο που άφηνε ο Μπάρκας τα μπάζα αναγνωρίστηκε ως (ΠΙΘΑΝΟΝ) το παιχνίδι του Μπεν από την γιαγιά του

Στον ίδιο χώρο δεν βρέθηκε το παραμικρό οστό, όπως κρανίου, οστό της λεκάνης κλπ., που είναι μάλλον πιο ευμεγέθες από ένα αυτοκινητάκι…

Ακόμα και τεστ DNA να γίνει στο αυτοκινητάκι θα έχει αλλοιωθεί από την παραμονή του στο χώμα και το νερό σε απόλυτο βαθμό στο βάθος των ετών.

Το αυτοκινητάκι θα μπορούσε να είχε πέσει από τον Μπεν στον προαύλιο χώρο του κτήματος που εργαζόταν ο Μπάρκας και να μαζεύτηκε από την μπουλντόζα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σήκωσε και τον Μπεν…

Εάν υποθέσει κανείς ότι ο Μπάρκας είχε πρόθεση να αποκρύψει το πτώμα του Μπεν θα έπρεπε να παρουσιάσει και σχετικές αποδείξεις πριν αφήσει σχετικά υπονοούμενα κατά πάγια αστυνομική τακτική, παγκοσμίως και όχι ένας νεκρός άνθρωπος να καταντήσει τροφή για “όρνεα” βρετανικών ταμπλόιντ… ούτε μία μάνα να μείνει με αυτή την εικόνα δίχως περισσότερες απαντήσεις.

Η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάϊρ πριμοδοτήθηκε από το βρετανικό Δημόσιο για αυτή την έρευνα με 1,5 εκατομμύριο λίρες και καλώς έγινε, όμως η ΕΛ.ΑΣ. από την οποία δεν ζητήθηκε το παραμικρό και που προφανώς δεν πριμοδοτείται έχει κάνει παρόμοιες έρευνες στην περιοχή όχι 20 και 25 χρόνια μετά, αλλά έως και έναν χρόνο μετά και κατ’ επανάληψη…, με εξίσου αρνητικά αποτελέσματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here