Οι ναοί του Κατζουράχο, αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για την Ινδία. Πρόκειται για αρχαιολογικό χώρο, στην περιοχή Μάντια Πραντές, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.  Κάποιοι από αυτούς τους ινδουιστικούς ναούς, είναι γνωστοί για τα ερωτικά γλυπτά τους.

Φιλοξενούν πολυάριθμα αγαλματίδια, που αναπαριστούν άνδρες, γυναίκες ακόμα και ζώα να συμμετέχουν σε σεξουαλικές σκηνές. Η ερωτική πράξη δεν αποτελούσε ταμπού την εποχή που οικοδομήθηκαν οι ναοί. Μάλιστα θεωρείτο ότι τα συγκεκριμένα αγαλματίδια αποτελούσαν κάποιου είδους ερωτικό εγχειρίδιο, όπως το Κάμα Σούτρα.

Κομμάτι από το μνημείο Κχατζουράχο στην Ινδία, το οποίο κοσμούν ερωτικά αγαλματίδια

Οι ναοί κατασκευάστηκαν από την δυναστεία των Τσαντέλα, μεταξύ 10ου και 13ου αιώνα μ.Χ. Φτιάχτηκαν 85 ναοί δυο διαφορετικών θρησκειών – του Ινδουισμού και του Τζαϊνισμού.
Από αυτούς διασώζονται σήμερα μόλις 20. Οι περισσότεροι καταστράφηκαν από τους στρατιώτες του σουλτανάτου του Δελχί, που είχε διαφορετικές αντιλήψεις για την απελευθέρωση και την απενοχοποίηση της ερωτικής συνεύρεσης.

Ταντρικό σεξ

Το μυστήριο πίσω από τον διάχυτο ερωτισμό των γλυπτών, με τον καιρό αποδόθηκε και στο μεσαιωνικό ταντρικό θρησκευτικό κίνημα που ως σκοπό έχει τον αυτοέλεγχο στην συνουσία, με στόχο την πνευματική ανόρθωση του ανθρώπου. Το ταντρικό σεξ περιορίζει το άγγιγμα στην επαφή.
Οι πνευματικοί δάσκαλοί του δίδασκαν πως μπορούν οι άνθρωποι να διοχετεύουν σωστά την σεξουαλική τους ενέργεια. Για παράδειγμα, πως μπορεί να έρθουν σε οργασμό δυο ερωτικοί σύντροφοι μέσα από μόνο ένα φιλί.

Στο Tάντρα, τα γεννητικά όργανα του άνδρα ονομάζονται lingam και της γυναίκας yoni (στα σανσκριτικά).
H ένωση των δύο, στα ταντρικά κείμενα, σημαίνει «άπειρο». Oι πρακτικές κατά τη διάρκεια της επαφής προσανατολίζονταν στο να παρατείνουν το χρόνο συνεύρεσης.

Karezza. Eπαφή με τα μάτια. Tο κλείσιμο των ματιών κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης στο δυτικό κόσμο περιορίζει, σύμφωνα με το Τάντρα, τη δύναμη της βαθιάς ένωσης. Mέσω των ματιών, το ζευγάρι ανταλλάσσει ενέργεια που εκπέμπεται από το τσάκρα της καρδιάς.

ίναι σημαντικό το ζευγάρι να μάθει να αναπνέει αργά και να εκπνέει πάντα ηχηρά.

Tο ζευγάρι ξαπλώνει στην αριστερή του πλευρά, ο ένας πίσω από τον άλλον.  Oι σύντροφοι συγκεντρώνονται στην αναπνοή τους και αφού χαλαρώσουν, στρέφουν την προσοχή τους στην αναπνοή του συντρόφου τους. Mπορούν να εφαρμόσουν την «αρμονική αναπνοή», όπου εισπνέουν, κρατούν την αναπνοή και εκπνέουν μαζί, ή την «αμοιβαία αναπνοή», όπου όταν ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει. Kατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουν οι σύντροφοι την ενέργεια που τους διαπερνά κατά μήκος του σώματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε τις 10 κυπριακές εκκλησιές που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ποια τραγικά γεγονότα συνέβαιναν στην Κύπρο όσο χτίζονταν (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here