Στην ταινία «Η αρχόντισσα κι ο αλήτης» μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές, είναι η στιγμή που η Αλίκη Βουγιουκλάκη το σκάει από το παράθυρο του δωματίου της επειδή δεν θέλει να αρραβωνιαστεί τον άντρα που της επέβαλλε ο κινηματογραφικός της πατέρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος.

Στη συνέχεια γίνεται «Πίπης» και γνωρίζει τον «αλήτη της», Δημήτρη Παπαμιχαήλ όπου μέσα από μια σειρά ατυχών παρεξηγήσεων καταλήγει να την αναζητά στο πατρικό της σπίτι. Μια εντυπωσιακή βίλα με τεράστιους εσωτερικούς χώρους, μεγάλο κήπο με πισίνα και 70 δωμάτια.

Το 80 στρέμματα της βίλας αξιοποιήθηκαν το 1935. Ο αρχιτέκτονας Κωνσταντίνος Σακελλάριος, επιμελήθηκε το κτίσιμο της πολυτελούς κατοικίας του ζεύγους Λεβίδη. Ο Δημήτρης Λεβίδης υπήρξε αυλάρχης στα τότε βασιλικά κτήματα  Τατοϊου και με «παραχωρητήριο» του τέως βασιλιά, πήρε την άδεια να εγκατασταθεί στην συγκεκριμένη έκταση μαζί με την οικογένεια του.

Το 1963, ο Λεβίδης πεθαίνει και η σύζυγος του, Τούλα Μπότση, δεν μπορεί να συντηρήσει το πολυδάπανο οίκημα. Έτσι αρχίζει να μισθώνει τη βίλα σε εταιρίες παραγωγής ως στούντιο γυρισμάτων. Αφού έφυγε και εκείνη από τη ζωή το 1990, ο γιος τους το πούλησε σε μεγάλο επιχειρηματία της περιοχής και έφυγε από την Ελλάδα.Οι εγκαταστάσεις δεν αξιοποιήθηκαν τα επόμενα χρόνια γιατί οι αρχές θεωρούν ότι η περιοχή κακώς οικοδομήθηκε και ότι είναι χαρακτηρισμένη δασική έκταση. Έκτοτε η βίλα «ρημάζει».
Τίποτα πλέον δεν θυμίζει την παλιά της αίγλη. Έχει καεί, βανδαλιστεί, έχουν κλέψει τα πάντα, ακόμα και τις καλωδιώσεις του ρεύματος. Τα κακόγουστα γκράφιτι κάνουν την όψη της ακόμα πιο απογοητευτική και γκρίζα.

Παρακολουθήστε το βίντεο – drone του DRONE .A.S με την όψη της βίλας Λεβίδη όπως είναι σήμερα:

 

Πτήσεις drone με την υποστήριξη του κορυφαίου στο είδος καταστήματος myhelis
Όλες οι πτήσεις drone  ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματοςmyhelis που έχει το πιστοποιημένο service για όλα τα DJI drone και διαθέτει τα κορυφαία μοντέλα Mavic και Phantom

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here