Στην αρχική φωτογραφία απεικονίζεται μια γυναίκα να κάνει ακροβατικά πάνω σε ένα άλογο. Στην αριστερή φωτογραφία το άλογο κάνει άλμα και η χορεύτρια έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια της, δεν κρατάει τα ηνία και ποζάρει χαμογελαστή στον φακό. Στη δεξιά φωτογραφία το άλογο στέκεται στα δύο του πόδια και εκείνη είναι αναποδογυρισμένη στη ράχη του.

Η τολμηρή ακροβάτισσα ήταν η Ντόροθι Χέρμπερτ, η οποία είχε μεγαλώσει στο Ντιτρόιτ. Από μικρή έπιασε δουλειά στα τσίρκο, αρχικά ως κλόουν που εμφανιζόταν στο σκηνή με διάφορα ζώα, τα οποία ενθουσίαζαν το κοινό. Σε ένα νούμερο αναγκαζόταν να πέσει στο έδαφος και να κρατήσει πάνω της ένα μουλάρι. Βέβαια ήταν κάτι που μισούσε και τότε άρχισε να κάνει διάφορα κόλπα ως καβαλάρισσα αλόγου.

Είχε ξεκινήσει την καριέρα της τη δεκαετία του ’20, όμως έγινε ευρύτερα γνωστή όταν πήρε μέρος στο Barnum & Bailey Circus. Αρχικά της είχαν απαγορεύσει να παρουσιάζει το νούμερο με το άλογο επειδή θεωρούσαν ότι ήταν απρεπές για μια γυναίκα να ιππεύει. Ωστόσο, όταν άρχισε να γίνεται περιζήτητη της επέτρεψαν να χρησιμοποιήσει στο νούμερό της και τότε η φήμη της εκτοξεύθηκε. Ήταν ξακουστή για τις επιδόσεις της στην ιππασία και χιλιάδες πολίτες επισκέπτονταν τα τσίρκο για να τη δουν από κοντά.

Η Χέρμπερτ εμφανιζόταν πάνω στο άλογο της, που ονομαζόταν Σατανάς, ξάπλωνε πάνω στη ράχη του, το ίππευε με ρωμαϊκό στυλ (πάνω σε δύο άλογα) και πηδούσε μέσα από φλεγόμενα εμπόδια, ενώ το άλογο κάλπαζε. Ήταν τόσο δημοφιλής που είχε εμφανιστεί στις περισσότερες αφίσες τσίρκο, ενώ διαφήμιζε τσιγάρα Camel, δημητριακά και διάφορα προϊόντα.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’30, αποφάσισε να κάνει μαθήματα υποκριτικής και εμφανίστηκε ως ηθοποιός στην ταινία «Mysterious Doctor Satan», η οποία κυκλοφόρησε το 1940. Σύμφωνα με την υπόθεση, ένας τρελός επιστήμονας σκόπευε να κυριαρχήσει στην Αμερική, την οποία προστάτευε ένας μασκοφόρος ήρωας.

Αφίσες με τη Ντόροθυ Χέρμπερτ

Η Χέρμπερτ εμφανίστηκε επίσης στη σειρά «Dr Satan» στην οποία έκανε ακροβατικά με το άλογο. Θεωρείται η πιο δημοφιλής ακροβάτισσα τσίρκου του 20ου αιώνα. Πραγματοποίησε μια σειρά από επικίνδυνα νούμερα και το 1939 ψηφίστηκε ως η πιο δημοφιλής διασκεδάστρια σε τσίρκο. Επίσης, ήταν η πρώτη εκδότρια εφημερίδας τσίρκο, η οποία περιείχε τα εβδομαδιαία νέα των παραστάσεων και καρτούν. Η καριέρα της κράτησε σχεδόν 5 δεκαετίες. Αποσύρθηκε το 1972 και τιμήθηκε για το έργο της.

Απέκτησε τεράστια περιουσία, μέρος της οποίας διέθεσε σε φιλανθρωπίες.

 Διαβάστε επίσης: Το άλογο που έγινε θρύλος στις ιπποδρομίες ήταν κοντό και τεμπέλικο. Έκανε ζάμπλουτους τους ιδιοκτήτες του και κέρδισε τον «αγώνα του αιώνα» τον οποίο άκουσαν 40 εκ. άνθρωποι 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here