Ο Χίτλερ, ακόμα και μετά θάνατον, συνεχίζει να προκαλεί αντιπαραθέσεις. Αυτή τη φορά η αναταραχή αφορά το σπίτι του στην Αυστρία. Η ιδιοκτήτρια χαρακτήρισε αντισυνταγματική την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης για κατάσχεση του σπιτιού που γεννήθηκε ο αρχηγός του Γ’ Ράιχ.
Ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στις 20 Απριλίου του 1889 σε διαμέρισμα της πόλης Μπρουνάου αμ Ιν της Αυστρίας, το οποίο νοίκιαζαν οι γονείς του.

Η επιγραφή έξω από το σπίτι που γεννήθηκε ο Αδόλφος Χίτλερ γράφει: «Για την ειρήνη, την ελευθερία και τη Δημοκρατία. Ποτέ ξανά φασισμός. Εκατομμύρια νεκροί προειδοποιούν»

Το 1972 η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να το νοικιάσει από την ιδιοκτήτριά του, Γκερλίντε Πόμερ, ώστε να μην το πάρει κάποιος που θα γνώριζε ότι μπορούσε να το μετατρέψει σε πόλο έλξης νεοναζιστών.
Το 1984, η κυβέρνηση θέλησε να αγοράσει όλο το ακίνητο από την Πόμερ, αλλά εκείνη αρνήθηκε.
Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν μέχρι την περασμένη χρονιά. Τότε, πέρασε νόμος για την απαλλοτρίωση του κτιρίου διότι «δεν υπάρχει στην Αυστρία άλλο ιστορικό ακίνητο με τέτοια ιδιαίτερη παγκόσμια και πολιτική σημασία».
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στα μέσα του Ιανουαρίου. Το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας ανακοίνωσε πως περίμενε τη συμφωνία της Πόμερ σχετικά με την αποζημίωσή της για να προχωρήσει στην κατάσχεση.
Η ιδιοκτήτρια όμως, αντέδρασε και προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο, όπου υποστήριξε πως ο νόμος είναι αντισυνταγματικός… και το σίριαλ συνεχίζεται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πουλήθηκε το εσώρουχο της ερωμένης και μετέπειτα συζύγου του Χίτλερ έναντι 3.500 λιρών. Το είχε βρει και το πήρε ως ενθύμιο αμερικανός στρατιώτης μετά το τέλος του πολέμου. Η Εύα Μπράουν ήταν μαζί του από το 1929

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here