Πιο όμορφη Ελληνίδα το 1968 είχε αναδειχθεί η Μιράντα Ζαφειροπούλου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στον κήπο του παραλιακού κέντρου «Στορκ».
Οι διαγωνιζόμενες παρέλασαν με μαγιό μπροστά από τους θεατές και ο πρόεδρος της επιτροπής, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Ρίτσος πρόσφερε το χρυσό κύπελλο της Σταρ Ελλάς, στην πανέμορφη 21χρονη Μιράντα Ζαφειροπούλου.

Εκείνη τη χρονιά, κέρδισε και τον τίτλο «το κορίτσι με το ωραιότερο μαυρισμένο χρώμα».
Μετά τον διαγωνισμό πήρε ως έπαθλο ένα πολυτελές διαμέρισμα αξίας 240.000 δραχμών και δώρα συνολικής αξίας 300.000 δραχμών.
23
Με το τέλος της βραδιάς έπρεπε να ετοιμαστεί για να ταξιδέψει στο Παρίσι και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έπαιρνε μέρος στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος.
Ωστόσο, παραλίγο να μην καταφέρει να ταξιδέψει στο εξωτερικό, καθώς είχε υποχρεώσεις στο θίασο που συμμετείχε.
Τις περισσότερες φορές, οι εστεμμένες μεταπηδούσαν στον χώρο της υποκριτικής, όμως η Ζαφειροπούλου ήταν ήδη ηθοποιός όταν εξελέγη Σταρ Ελλάς.
20                                                                     Αν μη τι άλλο είχε και εντυπωσιακό ύψος

Εκείνο τον μήνα θα πρωταγωνιστούσε στην παράσταση του Δημήτρη Ροντήρη στο «Πειραϊκό».
Μετά το τέλος του διαγωνισμού, ο Ροντήρης δεν της παραχωρούσε την άδεια να ταξιδέψει στο Παρίσι και στην Αμερική επειδή υπήρχαν προγραμματισμένες παραστάσεις στο Ηρώδειο.
Μάλιστα έκανε προσφυγή στην Επιτροπή Αδείας εξασκήσεως του επαγγέλματος του ηθοποιού κατά της Ζαφειροπούλου.
15
Ο Ροντήρης θεωρούσε φθηνούς τέτοιου είδους διαγωνισμούς και δεν ήθελε μια ηθοποιός ενός θιάσου που εκπροσωπούσε την τέχνη να σχετίζεται με διαγωνισμούς ομορφιάς.
Τελικά, η Ζαφειροπούλου ταξίδεψε στο Μαϊάμι, προκρίθηκε στην τελική δεκαπεντάδα αλλά τον τίτλο της Μις Υφηλίου κέρδισε η «Μις Βραζιλία» .
collage-miranta
Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Κρίτα, η Ζαφειροπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε πρόβες για τη θεατρική παράσταση «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, όπου υποδυόταν την Άρτεμη.
Ο Ροντήρης δεν δίσταζε να της δείχνει την αντιπάθεια του μπροστά σε όλους τους ηθοποιούς. Μάλιστα σε μια περιοδεία του θιάσου στο Σάο Πάολο ο Ροντήρης έγινε έξαλλος μαζί της.
Όταν έφτασαν στη Βραζιλία, η Βραζιλιάνα που είχε ανακηρυχθεί «Μις Υφήλιος» διαφήμιζε την Ζαφειροπούλου στον τύπο. Και εκείνη με τη σειρά της ανέφερε τον λόγο που ταξίδεψε στη Βραζιλία, διαφημίζοντας τις παραστάσεις του θιάσου.
Ο Ροντήρης πίστευε ότι η προβολή μιας Σταρ Ελλάς ως ηθοποιού αρχαίας τραγωδίας στον θίασο του μείωνε το κύρος της παράστασης.

Μαριχουάνα Στοπ (1971)
Μαριχουάνα Στοπ (1971)

Παρά τις αντιδράσεις του Ροντήρη, η  Ζαφειροπούλου έδωσε βάρος στην καριέρα της ως ηθοποιός και την ίδια χρονιά που κέρδισε το τίτλο στα καλλιστεία, συμμετείχε στις ταινίες «Ο Τυχεράκιας» με τον Κώστα Χατζηχρήστο και στη «Λεωφόρο του Μίσους» με τον Κώστα Καζάκο.
Αρχές της δεκαετίας του ’70 έπαιξε στην ταινία «Ο Αχαΐρευτος» με τον Σωτήρη Μουστάκα και στο «Μαριχουάνα Στοπ» με τη Ζωή Λάσκαρη. Παράλληλα συνέχισε να παίζει σε θεατρικές παραστάσεις στο πλευρό σημαντικών ηθοποιών της εποχής.22
Αργότερα, συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές,  όπως «Τα παιδιά της Νιόβης» όπου υποδυόταν τη Δανάη Ιωαννίδου και ήταν το ίδιο όμορφη με τα νιάτα της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here