Υπερχείλισε το βράδυ της Κυριακής το φράγμα της Γερμασόγειας στην Κύπρο, χωρητικότητας 13,5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού.

Το φράγμα της Γερμασόγειας λειτούργησε το 1968 και έχει υπερχειλίσει άλλες τέσσερις φορές, με την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2012. Λόγω της υπερχείλισης του φράγματος, ο χώρος στάθμευσης στην κοίτη του ποταμού Άμαθου παραμένει κλειστός, ενώ οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις της περασμένης βδομάδας δημιούργησαν μεγάλες απορροές σε όλα τα υδατορέμματα που καταλήγουν στο φράγμα και συμπαρέσυραν ποσότητες καλαμιών και άλλων πλαστικών υλικών που βρήκαν στο πέρασμά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Τμήμα Υδάτων τονίζει πως η πυκνότητα της στρώσης των καλαμιών στη λεκάνη του φράγματος, δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε άμεση και ασφαλή επέμβαση με πλωτά μέσα για απομάκρυνσή τους, ούτε και την επιλεκτική απομάκρυνση των υπόλοιπων πλαστικών υλικών.

Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό στις διαβάσεις του δρόμου και των μικρών γεφυριών πάνω από το ποτάμι και να συμμορφώνεται με τα σήματα της τροχαίας.

Lovely to see all this water in our dams at last!Overflow of Germasogeia dam is happening at any moment now!

Δημοσιεύτηκε από Cyprus From Above στις Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here