Υπό την διαρκή επίβλεψη της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Barbaros. Κινείται με μικρή ταχύτητα 3,6 κόμβων και εκτιμάται ότι μπορεί να ποντίζει καλώδια στη θάλασσα. 

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνει νέες απειλές κατά της Ελλάδας, και της Κύπρου για την δήθεν παρενόχληση του Barbaros από την ελληνική φρεγάτα. Μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε για τις έρευνες υδρογονανθράκων λέγοντας ότι η Τουρκία θα απαντήσει με σθεναρό τρόπο σε όσους δεν την υπολογίσουν.

«Με θλίψη μαθαίνουμε για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες να αποτύχουν στην ανατολική Μεσόγειο, όπως τα τετελεσμένα που προκύπτουν από μονομερείς ενέργειες για έρευνες υδρογονανθράκων. Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Σε αυτού του είδους την επιμονή, η Τουρκία θα συνεχίσει να δίνει ισχυρή απάντηση και στο πεδίο μάχης, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδοδα. Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος την τύχη των προσπάθειών τους. Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία φορά από εδώ ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που στόχο έχει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το κέρδος όλων», τόνισε.

Το USS ROSS . Ένα από τα δύο από τα αμερικανικά αντιτορπιλικά που παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις. 

«Είναι πλέον μια πραγματικότητα που όλοι άρχισαν να αποδέχονται ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι οι χώρες που εγγυώνται την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς την έγκριση και τη στήριξη αυτών των δύο χωρών», κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here