Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία του Γάλλου Αντιναυάρχου Λορέν Ισνάρντ κάτω από τον τουρκικό χάρτη που απεικονίζει τη «Γαλάζια Πατρίδα». Η εικόνα, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Τούρκο Ναύαρχο Γιανκί Μπαγκτσίγογλου και δημοσιεύεται από την τουρκική ιστοσελίδα «Ulusal Kanal».

Ο Λορέν Ισνάρντ είναι Διοικητής της COS (Commandement des Operations Speciales), επίλεκτης αντιτρομοκρατικής μονάδας με περίπου 3700 προσωπικό. Η COS υπάγεται στο Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στους χάρτες τους οποίους ο Ερντογάν παρουσίασε σε τρεις τελευταίες συνεντεύξεις του, αλλά και εκείνοι που προβλήθηκαν από το κρατικό πρακτορείο Αναντολού για να «διαφημίσουν» την επιτυχία της παράνομης «οριοθέτησης» με την Λιβύη, η οποία εξαφανίζει ακόμα και την Κρήτη.

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τους κεμαλιστές, ισχυρίζονται ότι 18 νησιά στο Αιγαίο βρίσκονται υπό… Ελληνική κατοχή.

Εχοντας υιοθετήσει… επιστημονικές μελέτες, ο Κιλιτσντάρογλου, άλλωστε, υποστήριξε πριν από μερικά 24ωρα ότι από όλη την Κρήτη μόνο τα Χανιά ανήκουν στην Ελλάδα.

Η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση του σουλτάνου ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες οι οποίες ανήκουν στην Τουρκία.

Τσαβούσογλου: η EE να μεσολαβεί δίκαια στη διένεξη Τουρκίας-Κύπρου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μεσολαβεί δίκαια και αντικειμενικά στη συνεχιζόμενη διένεξη ανάμεσα στην Τουρκία και την Κύπρο, που αφορά την οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών στη Μεσόγειο, αντί να λαμβάνει απλώς αποφάσεις που στοχοθετούν την Άγκυρα, δήλωσε στο Sputnik ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίζει έναν ισορροπημένο και αντικειμενικό ρόλο στα ζητήματα. Χάριν της αλληλεγγύης, η ΕΕ είναι σε θέση να υποστηρίζει μόνο τα κράτη μέλη της. Όμως αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Αντί να κάνουν δηλώσεις ή να λαμβάνουν αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, θα πρέπει να βρούν τον τρόπο για να διευθετήσουν αυτό το πρόβλημα και μπορούν να είναι έντιμοι μεσολαβητές», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος υπουργός κατηγόρησε την ΕΕ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά και υποκρισία» στη διαχείριση της κατάστασης και πρόσθεσε πως η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ο ίδιος δήλωσε πως πιστεύει ότι η κατάσταση θα πρέπει να διδάξει την ΕΕ «πώς να μοιράζεται» και να συνεργάζεται, ενώ πρόσθεσε πως η Τουρκία παραμένει ανοικτή για διάλογο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here