Αναδημοσίευση από Huffingtonpost

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών η θρυλική τραβεστί Αλόμα, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της.

Μαχητική, με κοφτερό μυαλό και πολιτικές ανησυχίες, θα προκαλέσει θόρυβο τη δεκαετία του ’70 με την ενεργή και ουσιαστική της δράση και ανάμειξη με τα κοινά, καθώς θα ιδρύσει κόμμα και θα κατέλθει στον εκλογικό στίβο χωρίς να καταφέρει, όμως, να μπει στο Κοινοβούλιο.

Για 45 χρόνια η Αλόμα μεσουρανούσε στις πιάτσες των τραβεστί, είχε γίνει γνωστή γιατί μιλούσε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό και τα δικαιώματα των τραβεστί, αλλά και για τις ερωτικές της επιλογές.

Από τη δεκαετία του 1980 έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις και έδινε συνεντεύξεις, προκαλώντας σχόλια με τα όσα αποκάλυπτε και υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδόμενων γυναικών στη Συγγρού.

Η Αλόμα πετάει φεϊ βολάν στην εκπομπή «Αυτόφωρο» του New Channel

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσε ως Μπάμπης Ταμουτζίδης, όπως ήταν το πραγματικό όνομά της, ζούσε φτωχικά, συντροφιά με το σκύλο της, χωρίς να δέχεται επισκέψεις καθώς είχε χάσει επαφή με παλιούς φίλους.

Η Αλόμα που έγινε Μπάμπης

Τα τελευταία χρόνια είχε απομονωθεί και ζούσε συντροφιά με το σκύλο της ενώ σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην Αννίτα Πάνια είχε δηλώσει πως θέλει να την φωνάζουν και πάλι Μπάμπη.

https://www.youtube.com/watch?v=h-ZaXFKH9hQ

Η Αλόμα στην εκπομπή ΑΝΝΙΤΑ στην τηλεόραση του ALPHA

Στη συνέντευξή του στην Αννίτα Πάνια, ο Μπάμπης μίλησε για την απόφαση του να «θάψει» την Αλόμα μιας και τα χρόνια περάσαν και οι αντοχές του πια δεν υπάρχουν.

Μίλησε για τους λόγους που έγινε τραβεστί δηλώνοντας πως έγινε για ανάγκη επιβίωσης κάτι που τόνισε πολλές φορές κατά την διάρκεια της εκπομπής,ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν αισθάνθηκε ποτέ γυναίκα.

Είπε για την αλλαγή φύλου πως είναι αντίθετος με την επέμβαση.»Με μια περούκα και με μια φούστα …δεν γίνεσαι γυναίκα»

Μίλησε για την «μοναξιά» του σήμερα ζώντας με το σκυλάκι του σε ενα διαμέρισμα,ξεχασμένος από τους φίλους του παρελθόντος.

Μίλησε για τις δυσκολίες του σήμερα και για την ανάγκη της ψυχολογικής υποστήριξης που έχει ανάγκη σήμερα.

Η μεγάλη του συνδικαλιστική δράση ξεκίνησε απο το καθημερινό «κράξιμο» που βίωσε στην εποχή εκείνη,για να παλέψει για τα δικαιώματα των τραβεστί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here