Με ακόμα ένα δημοσίευμα η εφημερίδα BILD ασχολείται με τον Γιάνη Βαρουφάκη και αυτη τη φορά ουσιαστικά τον παραιτεί. Άμεση ήταν η διάψευση από την κυβέρνηση του σχετικού δημοσιεύματος.

Δύο αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μιλώντας στο Reuters, διαψεύδουν το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ότι τίθεται θέμα παραίτησης του Γιάννη Βαρουφάκη.
«Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, απέχουν πολύ από την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους αξιωματούχους, στο Reuters.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα και το δημοσίευμα που φέρει τίτλο ¨ Φήμες για απόσυρση τοπυ Γιάνη Βαρουφάκη: «Αρχικά ήταν ο ωραίος σταρ-υπουργός. Έπειτα ο ψεύτης-υπουργός. Τώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης σκέφτεται να παραιτηθεί.

Αυτό έχει πληροφορηθεί η Bild από κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα,”: «Οι άδικες επιθέσεις κατά του Βαρουφάκη θα συνεχιστούν. Για να κατευνάσει τα πνεύματα, σκέφτεται πλέον την παραίτηση».

Κατά την ημέρα της εθνικής εορτής, την Τετάρτη, ο Υπουργός έδειχνε χαλαρωμένος με την σύντροφο της ζωής του, Δανάη Στράτου, στην Κρήτη. Περιτριγυρισμένος από θαυμαστές έβγαζε σέλφι, γελούσε.

Όταν μια περαστική του είπε «Να συνεχίσεις έτσι», ο Βαρουφάκης είπε κάτι, που στην Αθήνα γέννησε υποθέσεις. «Να μην με στηρίζετε μόνο τώρα, αλλά επίσης και τότε, όταν έρθει η ρήξη».

Στην ελληνική κυβέρνηση ο Βαρουφάκης αποτελεί ήδη από καιρό ξένο σώμα. Η φωτογράφιση του στο “Paris Match”, η περίφημη υπόθεση με το υψωμένο δάχτυλο και οι πράξεις του στις Βρυξέλλες έχουν πλήξει την σχέση του με τον πρωθυπουργό Τσίπρα.

Όταν ο Βαρουφάκης και μετά την εμφάνιση του στο TV-show Jauch εξακολουθούσε να επιμένει, πως το βίντεο με την χειρονομία του είναι πλαστό, κύκλοι του Σύριζα ανέφεραν «Ο άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να συγκρατηθεί».

Πράγματι, ο Τσίπρας έχει ήδη παραγκωνίσει τον Υπουργό Οικονομικών του, αφήνοντας στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, τις οικονομικές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Αντί μιας έκτακτης συνάντησης των σημαντικότερων Υπουργών, ο Βαρουφάκης ταξίδεψε στην λίμνη Κόμο (Ιταλία): Ήταν ένα πολύ σημαντικό οικονομικό συνέδριο», ήταν η εξήγηση του», καταλήγει το δημοσίευμα.

Η σχέση του Βαρουφάκη με τον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε (72) είναι επίσης διαταραγμένη. Ο Σόιμπλε έχει προβεί σε ένα δριμύ κατηγορητήριο κατά της ελληνικής κυβερνήσεως “Έχουν απολέσει όλη την εμπιστοσύνη”. Αναφερόταν κυρίως σε έναν- τον ομόλογο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μια πηγή της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρει στην Bild: “Είναι μόνο θέμα χρόνου, πότε θα παραιτηθεί ο Βαρουφάκης. Είναι μια τελειωμένη υπόθεση. Αυτό θα διευκολύνει επίσης την σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως με την Γερμανία”.

ΠΗΓΗ: THE HUFFINGTON POST

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here