Βρε- βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…

Του Τάσου Χριστοδούλου

Τον Απρίλιο του 2004, ο Πρόδρομος Προδρόμουαποχωρούσε από τον ΔΗΣΥ ιδρύοντας την ΕΥΡΩ.ΔΗ, λόγω της διαφωνίας  με την ηγεσία του κόμματος και τον Νίκο Αναστασιάδη, που τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Ο ίδιος τότε στην ιδρυτική διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας κατάγγελλε τον παλαιοκομματισμό και όσους απεργάζονταν την επαναφορά του σχεδίου Ανάν με τον κυπριακό Τύπο  τότε να ασχολείται εκτενώς με την διαγραφή του από το Δημοκρατικό Συναγερμό. «Ο Προδρόμου αποχωρεί από τον ΔΗΣΥ λόγω της διαφωνίας του με τον Αναστασιάδη στο Κυπριακό»,έγραφαν κάποιοι με πηχυαίους τίτλους.

Ο διαγραφέντας λοιπόν και πρώτος σε σταυρούς προτιμούσης τότε βουλευτής του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, έγραφε:

«Ενώ, αντίθετα, ολισθηρή έως και επικίνδυνη ουτοπία αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη θέση για “κωδικοποιημένες αλλαγές στο Σχέδιο Ανάν”. Το συγκεκριμένο σχέδιο ήταν μια ακατάλληλη και κακή πρόταση που απορρίφθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό πολιτικές δυνάμεις να απεργάζονται την επαναφορά του», ενώ κάπου άλλου σημείωνε: «…η νέα εποχή θέλει και νέα πολιτική, μακριά από τον παλαιοκομματισμό».

O Προδρόμου καταποντίστηκε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2006, με το κόμμα του, την ΕΥΡΩΔΗ, να εξασφαλίζει ποσοστό της τάξεως του 0,44%, δηλαδή 1844 ψήφους.

Διαβάστε περισσότερα στο ThemaOnline 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here