Εν όψει της 96ης επετείου της ίδρυσης του τουρκικού κράτους, ο Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έβγαλε μία ομιλία ακραίας εθνικής υπερηφάνειας στην οποία τοποθέτησε την Κύπρο ως μέρος της λεγόμενης «γαλάζιας πατρίδας».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε στον αποφασιστικό αγώνα που δίνει η  χώρα του κατά της τρομοκρατίας, ειδικά με τις επιχειρήσεις στη Συρία, ενώ υπενθύμισε παράλληλα και το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η πατρίδα μας, η γαλάζια πατρίδα μας, οι αιθέρες μας και τα 82 εκατ. πολίτες μας συνεχίζουν αδιάλειπτα, με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο κατά της ηρεμίας και ευημερίας μας», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, μίλησε για τη συνέχιση της προάσπισης των δικαιωμάτων «των Κύπριων αδελφών» στα Κατεχόμενα.

«Παράλληλα με τις μάχες μας κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών.
Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κύπριων αδελφών μας», είπε.

«Δίνουμε πάλι αγώνα για την ανεξαρτησία μας»

Στο βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του προς το λαό με αφορμή την επέτειο, ο Ταγίπ Ερντογάν παρομοίωσε τον σημερινό «αγώνα ανεξαρτησίας και επιβίωσης» που δίνεται στη Συρία με αυτόν του 1821. «Τώρα απλώς ο αγώνας δίδεται με διαφορετικές μεθόδους».

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, πρόκειται για ένα παιχνίδι που στόχο έχει την εθνική ενότητα, καθώς επίσης και για επιθέσεις με στόχο την κυριαρχία, τα σύνορα, την ασφάλεια και την οικονομία της χώρας. Η διαφορά, όπως είπε, είναι ότι η Τουρκία έχει πλέον την ιστορική εμπειρία και μια βαθιά ριζωμένη πείρα ως κράτος εδώ κι έναν αιώνα, ώστε να ξεπεράσει με αποφασιστικότητα όλα τα προβλήματα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here