Σε δύο μέτωπα συνεχίζονται οι έρευνες για το στυγερό έγκλημα 38χρονης Φιλιππινέζας που δολοφονήθηκε και βρέθηκε δεμένη με σχοινί σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού.
Η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει την εξάχρονη κόρη της, η οποία δηλώθηκε ως αγνοούμενη, ενώ παράλληλα αναζητούνται στοιχεία για τον πιθανό δολοφόνο της, όπως και για εντοπισμό Ε/κ με τον οποίο διατηρούσε δεσμό η 38χρονη.
Η προσπάθεια για έρευνα στο φρεάτιο θα είναι επίπονη, αφού παραμένει άγνωστη η ποσότητα νερού που υπάρχει μέσα, ωστόσο το ΤΑΕ Λευκωσίας θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να φανεί βρίσκεται και το ανήλικο κορίτσι μέσα στο φρεάτιο.
Σύμφωνα με το philenews, xθες ο 33χρονος Ρουμάνος, που συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος για τον φόνο της Φιλιππινέζας, οδηγήθηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες. Ένα λεπτό σχοινί μπλε χρώματος που βρέθηκε στο διαμέρισμά του, το οποίο είναι όμοιο με αυτό με το οποίο βρέθηκε δεμένη η 38χρονη στο φρεάτιο, τον δείχνουν ως ύποπτο, ωστόσο η Αστυνομία αναζητεί και άλλα στοιχεία. Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για ακόμα ένα πρόσωπο ονόματι Ορέστης, που ήταν ο τελευταίος που είδε τη Φιλιππινέζα και την κόρη της πριν την εξαφάνισή τους.

Ο ανακριτής Ιωάννης Γιωρκάτζης του ΤΑΕ Λευκωσίας, επεσήμανε ότι διερευνώνται εναντίον του τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου, με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της απαγωγής, με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ της χρονικής περιόδου 5/5/2018 μέχρι τις 14/4/2019, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η σορός της άτυχης γυναίκας ήταν δεμένη με μπλε σχοινί, το άψυχο σώμα της ήταν γυμνό και τυλιγμένο στο σεντόνι. Όπως αναφέρθηκε, από τη σορό της θανούσης παραλείφθηκαν κατά τη διάρκεια της νεκροτομής δύο φωτογραφίες χρυσών σκουλαρικιών σε σχήμα καρδιάς, τα οποία κατόπιν αναγνωρίστηκαν από τη συγκάτοικο του θύματος, επίσης από τις Φιλιππίνες, η οποία κατήγγειλε στις 5/5/2018 ως ελλείπουσα τη 38χρονη συγκάτοικο της Marry Rose Tiburcio Infante και την 6χρονη κόρη της Sierra Graze Seucalliuc.

Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νεκροτομής εντοπίστηκε στη σορό μια οδοντοστοιχία από δύο τεχνητά δόντια στην πάνω σιαγόνα, πράγμα το οποίο ανέφερε και η συγκάτοικος του θύματος σε κατάθεσή της.
H συγκάτοικος της άτυχης γυναίκας στην κατάθεσή της ανέφερε πως τις 4/5/2018 η 38χρονη μεταφέρθηκε μαζί με την κόρη της στη Λευκωσία, από ένα πρόσωπο με το οποίο διατηρούσε δεσμό και το οποίο γνώρισε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ανέφερε στους ανακριτές, έκτοτε δεν επέστρεψε στο σπίτι ούτε η ίδια, ούτε η κόρη της. Το πρόσωπο αυτό ονόματι Ορέστης δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.
Σημειώνεται ότι η 6χρονη είναι κόρη του υπόπτου, με τον οποίο η 38χρονη συζούσε στο παρελθόν, αλλά χώρισαν το 2015 λόγω του ότι ήταν αλκοολικός και είχαν συχνές προστριβές και φιλονικίες, για την επιμέλεια του παιδιού. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, το 2015 τον εγκατέλειψε οριστικά με την ανήλικη κόρη τους και έκτοτε δεν διατηρούσαν οποιεσδήποτε σχέσεις, μιας και το θύμα δεν επιθυμούσε να έχει επαφές μαζί του, ενώ σημειώθηκε ότι η τελευταία φορά που ο ύποπτος είδε την κόρη του ήταν τον Μάρτιο του 2017, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο η μητέρα του.
Σύμφωνα με τον ανακριτή, από την έρευνα που διεξήχθη στο σπίτι του υπόπτου, εντοπίστηκε μπλε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένη η σορός της άτυχης, το οποίο παραλείφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις. Επίσης, παραλείφθηκαν ως τεκμήρια το διαβατήριο της 6χρονης θυγατέρας του, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για εξετάσεις, ενώ αναμένεται να εκδοθούν διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των καταθέσεων. Ακόμα, από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Ιντερπόλ, δεν διαπιστώθηκε ότι η 38χρονη ταξίδεψε με το παιδί εκτός Κύπρου.
Ο 33χρονος είναι οικοδόμος και με τον προηγούμενο και νυν εργοδότη του εκτελούσαν εργασίες σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.
Από τον ύποπτο λήφθηκε ανακριτική κατάθεση με τη βοήθεια διερμηνέα, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το 2009 γνώρισε την ελλείπουσα και αφού σύναψαν δεσμό στη συνέχεια, το 2011 απέκτησαν την κόρη τους. Κατά το 2015 η ελλείπουσα τον εγκατέλειψε με την ανήλική τους κόρη και έκτοτε δεν διατηρούσαν οποιεσδήποτε ιδιαίτερες σχέσεις, μιας και το θύμα δεν επιθυμούσε να έχει επαφές μαζί του. Επίσης ανέφερε ότι αρχικά έβλεπε την κόρη του 3 φορές την εβδομάδα για περίοδο 3 ωρών περίπου την κάθε φορά αλλά σε κάποια στιγμή το 2016 αυτή δεν του επέτρεπε να βλέπει την κόρη του, με αποτέλεσμα να μην έχει επαφές μαζί της.
Σχετικά με το σχοινί που βρέθηκε στην κατοχή του, ανέφερε ότι το βρήκε σε άγνωστη οικοδομή πριν από τα Χριστούγεννα του 2018 και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την τοποθεσία ανεύρεσής του. Επίσης ανέφερε ότι ο λόγος που το πήρε ήταν για οικιακούς σκοπούς, προσθέτοντας ότι ουδέποτε το χρησιμοποίησε. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν ληφθεί, ο ύποπτος χτύπησε την ελλείπουσα στο παρελθόν, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην κατάθεσή του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here