Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου «Σίγμα», η πρεσβυτέρα υποστήριξε πως η 29χρονη «χρηματίστηκε για να πει ψέματα και να “κάψει” τον παπά» ενώ ισχυρίστηκε ότι έχει και ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της.

Ο ιερέας και η πρεσβυτέρα αποφάσισαν να μιλήσουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά το θάνατο της Έλενας Φραντζή, κατηγορώντας την πως έλεγε ψέματα και έχει χρηματιστεί.

Παρόλο που ο ιερέας έχει καταδικαστεί για τις πράξεις του, επιμένει πως είναι αθώος ενώ στο πλευρό του στέκεται η πρεσβυτέρα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Κύπρου «Σίγμα», η πρεσβυτέρα υποστήριξε πως η 29χρονη «χρηματίστηκε για να πει ψέματα και να “κάψει” τον παπά» ενώ ισχυρίστηκε ότι έχει και ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό της.

«Ο Θεός ν’ αναπαύσει την ψυχή της, πήγα στην κηδεία, όμως πρέπει να πω την αλήθεια. Την έχω ξαναπεί και κανένας δεν μας στήριξε», είπε η παπαδιά στο Σίγμα και υποστήριξε πως αν όντως συνέβαιναν όσα ακούγονταν «ή θα πάθαινα ψυχολογικά ή θα κλεινόμουν σε μοναστήρι. Εντούτοις, είμαι ένας ήπιος άνθρωπος, θέλω να με αγαπά ο Θεός και ας μην με αγαπά ο κόσμος. Να ρωτήσετε τους χωριανούς πόσο αγαπούσα την Έλενα».

Η πρεσβυτέρα υποστήριξε ότι η οικογένεια της έχει δεχτεί απειλές και έχουν γίνει καταγγελίες στην αστυνομία. «Θα καταστρέψουμε την οικογένειά σας … Θα έρθουμε νύχτα που θα κοιμάσαι», της έχουν πει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της.

Από την πλευρά του, ο ιερέας ήταν πιο λακωνικός και αρκέστηκε στο να κάνει το εξής σχόλιο: «Ο Γολγοθάς για μένα άρχισε εδώ και καιρό και βρίσκομαι στον σταυρό, αναμένω την ανάσταση του Χριστού, για να φέρει ανάσταση σε μένα και την οικογένειά μου. Είμαι αθώος και περιμένω την ανάσταση».

Πριν από δύο μέρες, ο πατήρ Στυλιανός είχε μιλήσει και στον «Φιλελεύθερο» και ισχυρίστηκε για ακόμα μία φορά πως είναι αθώος.

 «Δεν είναι η πρώτη φορά, εδώ και χρόνια είμαι στο επίκεντρο για κάποιους ανθρώπους. Αυτό είναι μια δοκιμασία που αποδέχομαι με πολύ αγάπη», είπε αρχικά ο πατήρ Στυλιανός.

Για την καταδίκη του ανέφερε πως «δεν αισθάνομαι ένοχος, είμαι αθώος. Με καταδίκασαν ως ένοχο με βάση μία μαρτυρία».

«Όταν ήρθε η Έλενα στο σπίτι μου την φρόντιζα και την μεταχειριζόμουν όπως τα παιδιά μου. Λες και ήταν δικό μου παιδί» είπε ο πατήρ Στυλιανός.

Η Έλενα έφυγε στα 11 χρόνια της «επειδή την πήρε η μητέρα της επειδή δεν ήθελε να την κάνει καλόγρια. Έκανε νηστείες, πήγαινε εκκλησία και έψαλλε ύμνους».

«Εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια» τόνισε πατήρ Στυλιανός.

Η καταδίκη, η επιστροφή στα καθήκοντα και ο θάνατος της Έλενας

Υπενθυμίζεται πως η Έλενα Φραντζή στα 10 της χρόνια κατήγγειλε πως την κακοποιούσε σεξουαλικά ο θετός πατέρας της, ο ιερέας Στυλιανός. Τότε ο φάκελος είχε μπει στο αρχείο, μέχρι η Έλενα να φθάσει στα 20 και με τη βοήθεια ψυχολόγων, φίλων και ενός δικηγόρου, να καταγγείλει την κακοποίηση.

(Φωτογραφία: Alphanews.live)

Ο πατήρ Στυλιανός οδηγήθηκε στο δικαστήριο και καταδικάσθηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση. Ο ιερέας αποφυλακίστηκε και είχε πάλι επαφές με παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το συγκεκριμένο γεγονός έπαιξε κομβικό ρόλο στη ζωή της Έλενας Φραντζή αφού μετά την αποφυλάκιση του ιερέα άφησε τις σπουδές της και κλείστηκε στον εαυτό της.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: gazzetta.gr

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here