Μπροστά σε μια υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου βρίσκεται η Κύπρος. Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολλά πτώματα στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερού. Πληροφορίες αναφέρουν εντοπίστηκαν εξαφανισμένες γυναίκες που συνομιλούσαν στην πλατφόρμα Badoo με τον δράστη, που χρησιμοποιούσε το όνομα «Ορέστης».

Η αστυνομία αναζητούσε την σορό της 6χρονης την οποία υπολοχαγός του στρατού παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε μαζί με τη μητέρα της. Στη συνέχεια οι αρχές ανακάλυψαν και δεύτερο πτώμα σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο. Από την αυτοψία των ιατροδικαστών διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο πτώμα που βρέθηκε ανήκει κατά πάσα πιθανότητα σε αλλοδαπή, ασιατικής καταγωγής. Το θύμα ήταν γυμνό και σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους για εντοπισμό και άλλων πτωμάτων και για αυτό το λόγο ελέγχονται εξονυχιστικά όλες οι δραστηριότητες του 35χρονου υπολοχαγού, στο διαδίκτυο, όπου έκανε γνωριμίες με αλλοδαπές χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ορέστης.

Δράστης και θύμα. Φαίνεται ότι δεν είναι το μοναδικό

Οι έρευνες

Η αστυνομία της Κύπρου μαζί με την Πυροσβεστική αναζητεί την σορό της εξάχρονης Sierra Graze Seucaliuc, η οποία δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 μαζί με την μητέρα της Marry Rose. O 35χρονος υπολοχαγός του Κυπριακού Στρατού, που παραδέχθηκε πως δολοφόνησε την μητέρα και την κόρη της, υπέδειξε στους ανακριτές δύο σημεία στα οποία έχει πετάξει το πτώμα της 6χρονης. Δύτες και μέλη της ΕΜΑΚ πραγματοποίησαν επιχείρηση σε παλιό μεταλλείο και σε φράγμα που βρίσκονται κοντά στη Λευκωσία. Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν σε φρεάτιο βάθους 130 μέτρων το οποίο είναι γεμάτο με νερό ως τα 100 μέτρα. Σε αυτό το φρεάτιο βρέθηκε τυχαία η σορός της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες.

Υπάρχουν και άλλα θύματα ;

Σύμφωνα με πληροφορίες στο φρεάτιο λατομείου στο Μιτσερό έχει εντοπιστεί ακόμα ένα πτώμα, που φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και το οποίο, αναμένεται να ανασυρθεί αύριο, ενώ την ίδια ώρα δεν αποκλείεται να εντοπιστούν και άλλα πρόσωπα στον υγρό τάφο. Οι αρχές ξεσκονίζουν τους φακέλους των προσώπων που έχουν εξαφανιστεί με έμφαση τις γυναίκες που μπορεί να είχαν διαδικτυακή παρουσία στην πλατφόρμα Badoo.

Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ταυτοποίηση της δεύτερης σορού. Για τον σκοπό αυτό θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με την Marry Rose, θα γίνει, δηλαδή, η νεκροτομή και θα κληθούν συγγενείς και οικείοι σε μία προσπάθεια αναγνώρισης.

Σε ποια πρόσωπα επικεντρώνονται οι έρευνες 

Η 16χρονη Yianitca Dineva από τη Βουλγαρία, που χάθηκε στη Λεμεσό στις 19 Ιουνίου 2018.

Η 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 21 Ιουλίου 2018.

Η 72χρονη Valerie Potts από το Ηνωμένο Βασίλειο, που χάθηκε στην Πάφο την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Η 22χρονη Apdi Asho από τη Σομαλία, που χάθηκε στην Κοφίνου τον Δεκέμβριο του 2018

Η 17χρονη Mona Jabiri από τη Σομαλία, που χάθηκε στη Λάρνακα στις 25 Ιανουαρίου 2019.

Η 30χρονη Maricar Valdez Arquiola από τις Φιλιππίνες, που χάθηκε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2017.Κύπρος

Διερευνώνται περαιτέρω και παλαιότερες εξαφανίσεις γυναικών, με την έμφαση να δίνεται στα τελευταία τρία χρόνια, χωρίς να αποκλείεται το θύμα να μην είχε δηλωθεί ως ελλείπουσα ή να πρόκειται για παλαιότερη εξαφάνιση.

Ο 35χρονος υπολοχαγός ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγο του και έχει δυο κόρες 6 και 8 ετών, είχε γνωρίσει την Marry Rose από το Facebook. Φαίνεται πως διατηρούσαν σχέση για 6 μήνες και στις 4 Μαΐου πήγε με το αυτοκίνητο του και την παρέλαβε μαζί με την κόρη της από το σπίτι της στη Λάρνακα. Από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη της μητέρας και της κόρης.  Ο υπολοχαγός για λόγους που ανέφερε στους ανακριτές στραγγάλισε την 38χρονη και στη συνέχεια, αφού την έδεσε, την πέταξε στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού. Ο μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος ήταν δυστυχώς η 6χρονη κόρη της, την οποία επίσης στραγγάλισε.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του 35χρονου εντοπίστηκε ένα σχοινί χρώματος μπλε πανομοιότυπο με εκείνο που ήταν δεμένη η 38χρονη, καθώς και μία κολλητική ταινία όμοια με εκείνην που βρέθηκε εντός του φρεατίου στο Μιτσερό. Μάλιστα κατά την έρευνα ο 35χρονος επιχείρησε να καταπιεί μία κάρτα κινητού τηλεφώνου (sim), ωστόσο έγινε αντιληπτός από αστυνομικό

Με πληροφορίες από reporter.com.cy

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here