Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» τα πρακτικά «καίνε» τους έξι Ιεράρχες οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Τους Μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐα, Κιτίου Χρυσόστομο, Λεμεσού Αθανάσιο, Κύκκου Νικηφόρο, και τους Επισκόπους Λήδρας Επιφάνιο και Καρπασίας Χριστοφόρο ως τους Συνοδικούς οι οποίοι με τη στάση τους δρομολόγησαν την απαλλαγή του ιερέα στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης της τετράχρονης τότε Έλενας Φραντζή «φωτογραφίζουν» τα πρακτικά της 25ης Ιουνίου 2015 τα οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδας «Φιλελεύθερος».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, τα πρακτικά «καίνε» τους έξι Ιεράρχες οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που απάλλαξε τον ιερέα – ανάδοχο της Έλενας.

Τι ανέφεραν οι Ιεράρχες

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας είχε εισηγηθεί αποκατάσταση του ιερέα ο οποίος «έχει αρκετά ταλαιπωρηθεί».

Ο Λεμεσού Αθανάσιος υπέδειξε πως «όταν σε μία υπόθεση δεν υπάρχουν δύο ή τρεις μάρτυρες, τότε θεωρείται ως μη υπάρχουσα». Ο Κύκκου Νικηφόρος είπε πως ο ιερέας δεν κατηγορείται ούτε για μοιχεία ούτε για πορνεία αλλά για «συγκυλισμό» (επαφή άνευ συνουσίας). Ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος είπε ότι ως μέλος της Ανακριτικής κρίνει πως «δεν ευρέθη οιονδήποτε κώλυμα…». Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος είπε πως «αν ο Οικείος Επίσκοπος δεν αποσύρει την υπόθεσην, τότε θα πρέπει να αναλάβει το Πενταμελές Δικαστήριο».

«Κατόπιν τούτων», όπως καταγράφουν τα πρακτικά, «ο Μητροπολίτης Ταμασού λέγει ότι ως οικείος Επίσκοπος αποσύρει την υπόθεσιν από την Ιεράν Σύνοδον και θα την εξετάσει ο ίδιος κατά την κρίσιν αυτού». Πρόταση του Μητροπολίτη Πάφου να επανεξεταστεί η υπόθεση ενόψει των καταδικαστικών αποφάσεων των Δικαστηρίων, έπεσε στο κενό.
Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η Ανακριτική Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου η οποία «απεφάσισε ομοφώνως» ότι δεν τρέχει τίποτε. Συγκεκριμένα «η Επιτροπή, μελετήσασα τον φάκελον των ανακρίσεων και ακούσασα τον ανακριτήν, απεφάνθη ομοφώνως ότι δεν υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις διά την άσκησιν διώξεως και παραπομπής του εν λόγω ιερέως ενώπιον τού Συνοδικού Δικαστηρίου διά την υπόθεσιν αυτού μετά της κας Ε.Φ.» Η αποκάλυψη των πρακτικών δίνει νέα διάσταση ως προς τη στάση ιεραρχών ενώ ανατρέπει και ισχυρισμούς κάποιων από αυτούς ως προς τη στάση που τήρησαν τότε στο χειρισμό της υπόθεσης.

Πηγή: Πολίτης

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here