Η Τουρκία «θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις δραστηριότητές» της στην ανατολική Μεσόγειο ανέφερε με ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας που συνεδρίασε 3,5 ώρες υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο, όπως και στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Προστίθεται επίσης ότι «έχει συζητηθεί και θεωρήθηκε κατάλληλο το Πολιτικό Έγγραφο Εθνικής Ασφάλειας που έχει ετοιμαστεί δια της αξιολόγησης όλων των πτυχών της επιχειρηματολογίας των εξελίξεων της εθνικής μας ασφάλειας στη χώρα μας, την περιοχή και τον κόσμο».

Στο τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ σημειώνεται ότι το έγγραφο αυτό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί και «Μυστικό Σύνταγμα του Κράτους», θεωρείται απόρρητο και μπορεί να τροποποιηθεί μόνο με απόφαση του ΣΕΑ και σύμφωνα με διαρροές στον τουρκικό Τύπο γίνονται αναφορές τόσο στην Κύπρο όσο στην Ελλάδα. Τέλος, στη σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΑ αναφέρεται ακόμη ότι οι ειλικρινείς προσπάθειες της Τουρκίας για πραγματοποίηση της ζώνης ασφαλείας στην Συρία θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώθηκε ότι οι επιχειρήσεις Πέντσε θα συνεχιστούν μέχρι να καθαρίσει η περιοχή από τους τρομοκράτες».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ πρόκειται να ξεκινήσει δεύτερη επιχείρηση γεώτρησης, μέσα στις επόμενες ημέρες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την επόμενη θέση του πλοίου.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την αποχώρηση του Γιαβούζ από τα νερά της Κύπρου νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Το Γιαβούζ μεταφέρθηκε στο τουρκικό λιμάνι του Τασουτζού, στη νότια επαρχία της Μερσίνας, απέναντι από το Ριζοκάρπασο, στα βόρεια της Κύπρου.

«Σήμερα, με τέσσερα πλοία, η σημαία μας πετά σε κάθε μέρος της ανατολικής Μεσογείου. Οι ομάδες μας εργάζονται με μεγάλη αφοσίωση μέρα και νύχτα για να παραδώσουν τα καλά νέα στο έθνος μας» ανέφερε ο Ντονμέζ, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here