news247: Οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στη Συρία δεν πλήττουν μόνο στρατιωτικούς στόχους. Πάνω από δώδεκα ανήλικα παιδιά και τουλάχιστον τρεις ενήλικοι έχασαν τη ζωή τους από χτυπήματα σε σχολεία στην πόλη Ιντζάρα, 15 χιλιόμετρα μακριά από το Χαλέπι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

AdTech AdΣε βομβαρδισμό που έπληξε δημοτικό σχολείο, σκοτώθηκαν οκτώ παιδιά που έκαναν μάθημα και τρεις καθηγητές. Συνολικά από τα τρία χτυπήματα, έχασαν τη ζωή τους δώδεκα μικρά παιδιά.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγορεί τους Ρώσους, με τον συντονιστή της αντιπολίτευσης Ριάντ Χιτζάμπ να τονίζει πως, όσο ξένες δυνάμεις επιχειρούν στο συριακό έδαφος, δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες για τις 25 Ιανουαρίου διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, δεν υπάρχει προς το παρόν αντίδραση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζαχάροβα, από την οποία ζήτησε το Γαλλικό Πρακτορείο να σχολιάσει έκκληση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Λοράν Φαμπιούς, να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εναντίον αμάχων, είπε: «Η Ρωσία δεν πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον αμάχων».Στη Γενεύη, εκπρόσωπος του ταμείου του ΟΗΕ για τα παιδιά, της UNICEF, δήλωσε ότι διερευνώνται οι πληροφορίες για την αεροπορική επιδρομή. Παρόλα αυτά, οι εικόνες από την επίθεση καταγράφονται ξεκάθαρα και από την κάμερα του Γαλλικού Πρακτορείου, στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παραπάνω.

Το Χαλέπι σήμερα μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς
Το Χαλέπι σήμερα μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς

Οργανώσεις ανταρτών διαμηνύουν ότι δεν θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες αν δεν εφαρμοστούν τα άρθρα 12 και 13 του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας

Οργανώσεις ανταρτών που δρουν στη Συρία γνωστοποίησαν άλλωστε σήμερα ότι δεν θα λάβουν μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες οι οποίες είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν την 25η Ιανουαρίου εάν δεν εφαρμοστούν τα άρθρα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος που συμπεριλήφθηκαν στην πιο πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη συριακή κρίση.

Οι οργανώσεις, ανάμεσά τους και η ισχυρή Τζάις αλ Ισλάμ («Στρατός του Ισλάμ»), αναφέρονται στα άρθρα 12 και 13 της απόφασης η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα στα τέλη του 2015 από το ΣΑ του ΟΗΕ. Τα άρθρα αυτά καλούν τα αντιμαχόμενα μέρη να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλη τη συριακή επικράτεια για να προσφερθεί βοήθεια σε όλους όσοι τη χρειάζονται και να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον αμάχων.

«Θεωρούμε αυτονόητη την εφαρμογή αυτών των άρθρων», τα οποία αναφέρονται σε ένα «ανθρώπινο δικαίωμα», ανέφεραν οι οργανώσεις. «Δεν αποδεχόμαστε οποιονδήποτε συμβιβασμό για αυτό με οποιαδήποτε δικαιολογία και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Κάλεσαν επίσης το όργανο που δημιούργησε η αντιπολίτευση για να επιβλέψει τις συνομιλίες —που προγραμματίζεται να ξεκινήσουν την 25η Ιανουαρίου στη Γενεύη— να επιμείνει «στην έντιμη θέση του να μην αποδεχθεί πολιτικές λύσεις που επιβάλλονται διαμέσου σφαγών».

Την περασμένη εβδομάδα, οι οργανώσεις των ανταρτών ανέφεραν ότι δέχονται διεθνείς πιέσεις να κάνουν παραχωρήσεις που θα μπορούσαν να παρατείνουν τον πόλεμο στη Συρία, ο οποίος διαρκεί πέντε χρόνια.

Η συριακή αντιπολίτευση ανέφερε στον απεσταλμένο του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα πως η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ οφείλει να κάνει κινήσεις καλής θέλησης, όπως για παράδειγμα να απελευθερώσει αιχμαλώτους, πριν συμφωνήσουν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης στο news247: Νεκρός ο συγγραφέας που αποκάλυψε τη δράση του Πούτιν στην KGB

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here