Διόδια και στις δύο κατευθύνσεις των σταθμών της Ελευσίνας και του Ισθμού, στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου, θα πληρώνουν από σήμερα οι οδηγοί, ενώ θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί διοδίων.

Οι ταξιδιώτες θα πληρώνουν 2,10 ευρώ ανά κατεύθυνση στην Ελευσίνα και 1,80 ευρώ στον Ισθμό (από Αθήνα προς Κόρινθο και αντίστροφα).

Το κόστος πλέον ανεβαίνει στα 4,20 ευρώ στην Ελευσίνα (από 3,20) και στα 3,60 ευρώ στον Ισθμό (από 3,20).

Επίσης, θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί εισόδου στους κόμβους Νέας Περάμου και Πάχης Μεγάρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού», κλιμακωτές εκπτώσεις από 15% έως 60% θα έχουν όσοι προμηθευτούν τον πομποδέκτη (Ολυμπία PASS).

Κάμερες και πρόστιμο 200 ευρώ για τους «Δεν Πληρώνω»

Σε λειτουργία βρίσκονται οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες, που καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί στους σταθμούς Διοδίων Ελευσίνας, κόμβου 3 Νέας Περάμου και κόμβου 5 Πάχης.

Οι παραβάτες θα λαμβάνουν στο σπίτι ειδοποιητήρια, με το διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ και τις υπόλοιπες κυρώσεις που προβλέπει ο ΚΟΚ, δηλαδή αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες.

Οι αυξήσεις και οι η αυστηροποίηση του ελέγχου για την καταβολή των διοδίων, ήταν από τους βασικούς όρους που είχαν θέσει οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές εταιρείες στο δημόσιο, για να υπογραφούν οι νέες συμβάσεις κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here