Το 1986 οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βρέθηκαν μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο θέαμα.
Μία Κύπρια ηθοποιός τραγουδούσε και χόρευε σε ένα από τα πάρκα της μεγαλούπολης μαζί με δύο βρακοφόρους και έναν οργανοπαίκτη.

Η Όλγα Ποταμίτου τραγουδούσε το παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι «η Βράκα» και ξεσήκωνε τους Νεοϋορκέζους, οι οποίοι προσπαθούσαν να αντιγράψουν τον παραδοσιακό χορό.
Η ηθοποιός βρέθηκε το ’86 στη Νέα Υόρκη, κατόπιν πρόσκλησης της ελληνικής παροικίας και έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Πέτρο Πετρίδη, η οποία μεταδόθηκε από το ελληνικό κανάλι NGTV.
Η Όλγα Ποταμίτου δεν έχασε ευκαιρία να τραγουδήσει και να χορέψει στους δρόμους του Μανχάταν, γυρίζοντας βίντεοκλιπ για το τραγούδι «Βράκα», σε σκηνοθεσία του δημοσιογράφου Πέτρου Πετρίδη. Συμμετείχαν ο μπουζουξής Κώστας Ευαγγέλου και οι δύο Κύπριοι χορευτές Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, Χρίστος Σωτηριάδης και Αντώνης Σέας.

Ποια είναι η Όλγα Ποταμίτου

Γεννημένη στις 16 Ιανουαρίου στη Λεμεσό, έδειξε την αγάπη της για το θέατρο από πολύ νεαρή ηλικία.
Στο Δημοτικό δεν έχανε ευκαιρία να απαγγέλει ποιήματα και να παίρνει μέρος στις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. Στο Γυμνάσιο Θηλέων της Λεμεσού τη βάφτισαν «πρωταγωνίστρια», αφού έπαιρνε μέρος σε όλες τις παραστάσεις του σχολείου και συχνά είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Εντυπωσίαζε πάντα το κοινό με το ταλέντο της και τη φωνή της. Όσοι τη γνώριζαν δήλωναν σίγουροι πως όταν μεγαλώσει θα γίνει τραγουδίστρια. Κάτι που η μητέρα της δεν ήθελε να ακούει ούτε για αστείο.

Τελειώνοντας το σχολείο έλαβε μία υποτροφία για οικοκυρικά, όμως και πάλι οι γονείς της δεν την άφησαν να φύγει για σπουδές.
Η Όλγα Ποταμίτου δεν σπούδασε ούτε υποκριτική. Οι γονείς της ήταν απόλυτα αντίθετοι και η εποχή αρκετά δύσκολη για όσους ήθελαν να ακολουθήσουν καλλιτεχνική καριέρα.
Όμως, βρήκε και πάλι ευκαιρία όταν ο Μητροπολίτης παρακάλεσε τον πατέρα της να της επιτρέψει να παίξει σε μία παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Εκεί γνώρισε και τον σύζυγό της, Ανδρέα Ποταμίτη. Η Όλγα Λανίτη, όπως είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται, έγινε Όλγα Ποταμίτη και από τότε ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κυπριακό καλλιτεχνικό χώρο.

Μαζί με τον Ανδρέα, ίδρυσαν τον δικό τους θίασο με το όνομα «Ένωσις Καλλιτεχνών», όμως λίγο καιρό μετά ο σύζυγός της έφυγε για τις αραβικές χώρες για να βρει καλύτερη δουλειά.
Η Όλγα συνέχισε να εργάζεται στο θέατρο και στο ΡΙΚ. Μετά την τουρκική εισβολή, έφυγε για την Αθήνα όπου παρέμεινε τέσσερα χρόνια. Επέστρεψε στην Κύπρο το ΄78 και συνέχισε τη θεατρική της καριέρα.

Φωτογραφίες: Olga Potamitou – Όλγα Ποταμίτου

Διαβάστε επίσης στη ΜτΧ: «Ήθελα να γίνω παπάς, αλλά οι δικοί μου δεν με άφηναν κι έγινα ηθοποιός». Η ζωή του «Φιρφιρή» και η γνωριμία με τη γυναίκα του 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here