Του Αντώνη Κόλλια

Μίκαελ Σουμάχερ.

Σύζυγος, πατέρας, αδελφός, φίλος. Είναι πολύ νωρίς για να χαθεί. Είναι πολύ νωρίς να χάνονται έτσι οι άνθρωποι. sumi ski Αλλά κι εμείς οι άλλοι, που είμαστε έξω από την οικογένεια και που για μας ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι μόνο ο θρύλος της Formula1 με το ρεκόρ των 7 παγκοσμίων πρωταθλημάτων, δεν θέλουμε να χαθεί έτσι άδοξα. Ούτε κι εγώ που τον συνάντησα πολλές φορές αλλά ειλικρινά δεν τον χώνεψα ποτέ μου και έχω πολλά επιχειρήματα για αυτό! Διάβολε, είναι άνθρωπος κι αυτός.

Μυστικά και… ντοκουμέντα

Θέλουμε όλοι να ξεπεράσει το πρόβλημα και να δούμε τι θα έχει να μας δώσει μετά από π.χ. 10-15 χρόνια. Όχι βέβαια οδηγικά αλλά από το «άνοιγμα» των αρχείων του! Εννοείται πως δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει, αλλά εδώ και χρόνια είμαι σίγουρος πως , όταν αποχωρούσε από τις πίστες, κάμποσα πράγματα από αυτά που δεν έχουν ειπωθεί ή που τώρα δεν λέγονται, θα τα αποκάλυπτε! Βλέπετε, η Formula1 είναι χώρος στον οποίο διακυβεύονται πολλά δισεκατομμύρια δολαρίων κι όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί. Και είναι.

michael-schumacher-001 Ο Σουμάχερ, όμως, με το κύρος που του δίνουν τα 7 παγκόσμια πρωταθλήματα είναι αυτός που μπορεί πολύ πιο εύκολα να μιλήσει. Για όσα μπορεί να μιλήσει. Και όχι μόνο για μυστικά, αλλά και για καθημερινά θέματα του χώρου αυτού. Για παράδειγμα, το πώς διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία, ένα 25χρονο χωριατόπουλο από το παγκοσμίως άγνωστο Κέρπεν, όλες τις ίντριγκες και δυσκολίες των κορυφαίων ομάδων της Formula1. 131204155139-schumacher-karting-horizontal-gallery Θα μπορούσε να μας διηγηθεί τα πέτρινα χρόνια στη Ferrari και τα ένδοξα που ακολούθησαν. Μόνο αυτός μπορεί να το κάνει. Και είναι κάτι που το θέλουμε όλοι, όσοι ασχολούμαστε και αγαπάμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Καλύτερος από την Κλόντια Σίφερ!

Τον θέλουμε εδώ μαζί μας. Ποιός δεν θέλει να μάθει πώς ένα «βλαχαδερό» (κυριολεκτικά!) κυκλοφορούσε με άνεση φορώντας μαύρο σμόκιν ή πώς κατάφερε να έχει τον ίδιο μάνατζερ, με την Κλόντια Σίφερ, τον «πολύ» Βέμπερ. Και μάλιστα να του παίρνει και λιγότερο ποσοστό κατά 5% απ’ ότι στο διάσημο top model! Michael-Schumacher Βλέπετε, όταν ο μισθός σου είναι κάτι σε… $22 εκ. τον χρόνο, χώρια τις διαφημίσεις κ.λ.π. και ξεπερνάς τα 40 εκατομμύρια δολάρια, αυτά τα ποσοστά έχουν κάποια σημασία! Θέλω να βγει από το νοσοκομείο ο «Μιχαλάκης», διότι σίγουρα θα ήθελα να ακούσω από το στόμα του, τότε που είχε σπάσει το πόδι του, αν και πόσο καλύτερο ήταν το δικό του Ferrari από αυτό του Έντυ Ιρβάϊν. Του ρέμπελου Ιρλανδού, που ήταν ο δεύτερος οδηγός στην Ferrari και που μόλις το είχε οδηγήσει είχε πει «τι είναι αυτό»! Αλλά όλοι πέσαν επάνω του και μετά άρχισε να τα… μαζεύει! M

Oι δέκα εντολές

Θέλουμε όλοι να βγει και πάλι νικητής ο «παπουτσής», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά το όνομα του Σουμάχερ. Ποιός δεν θα επιθυμούσε να μας διηγηθεί ο ίδιος, πώς ήταν το κλίμα, όταν έτρεχε με τα πρωτότυπα της Μercedes, πριν από την Formula1. Τότε που η εταιρία με το αστέρι, θέλοντας να μπει σε πιο λαϊκά στρώματα πελατείας, έβγαινε με ολοσέλιδες καταχωρήσεις. Με ασπρόμαυρες φωτογραφίες των τριών νέων οδηγών της, του Φρέντσεν, του Σούμι και του Βέντλιγκερ, με ύφος σκληρό και… μόρτικο στυλ. sumi mercentes magkas Κάτι που δεν το είχαμε συνηθίσει από την συντηρητική μάρκα αυτοκινήτων. Και το σλόγκαν έλεγε περίπου: «οι επαναστάτες ή οι μάγκες της Μερσεντές» ή κάτι ανάλογο, πού να θυμάμαι τώρα . Ήταν 1987 ή 1988. Θέλουμε να γίνει καλά ο «Σούμι» επειδή θα θέλαμε να μας πει γιατί δεν τήρησε τουλάχιστον δύο από τις 10… εντολές! Να μας πει, δηλαδή, γιατί τα έφτιαξε και παντρεύτηκε την Κορίνα, τη γυναίκα του φίλου του Χ. Φρέντσεν. Corinna-Schumacher-fretsen Κακό αυτό ακόμη και για ερωτοχτυπημένο Γερμανό. Και μάλιστα χωρίς να είναι και κάποια γυναικάρα. s1_12 Πάνω απ’ όλα, όμως, θέλω να μας πει γιατί δεν τίμησε τη μητέρα του. Είχα συγκλονιστεί και τον είχα κράξει δημοσία από την ΕΡΤ, τότε που η περιγραφή των αγώνων γινόταν αλλιώς, επειδή δεν είχε πάει στην κηδεία της μητέρας του! Ούτε αυτός, ούτε ο αδελφός του ο Ράλφ! Γινόταν αγώνας, βέβαια, αλλά ο Σούμι ήταν ήδη στην κορυφή. Κανείς χορηγός ή καμιά ομάδα δεν θα του αρνιόταν να αφήσει έναν αγώνα για να πάει στην κηδεία της. 53796 Προτίμησε όμως να τρέξει. Έβαλε ένα μαύρο περιβραχιόνιο, αυτός κι ο αδελφός του, και πήγαν στον αγώνα. Ωραίοι γιοί! Πάνω απ’ τη μάνα ή τον πατέρα μας, δεν είναι ούτε τα χρήματα των χορηγών ούτε οι βαθμοί του πρωταθλήματος ούτε οι νίκες. s1_1 (1) Ελπίζω να τα καταφέρει και σε αυτό τον αγώνα και να βγει νικητής. Κι ας μη μιλήσει ποτέ για όσα θα ήθελα, άλλωστε η γνώμη μου για αυτόν δεν αλλάζει. Όσα πρωταθλήματα και αν πήρε έχασε το μεγαλύτερο από όλα. Αυτό του γιου και του φίλου.

Ο Αντώνης Κόλλιας είναι δημοσιογράφος. Κάλυψε για έντεκα χρόνια τις μεταδόσεις της Formula1 στην κρατική τηλεόραση και είναι κάτι περισσότερο από γνωστοί με το Σουμάχερ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here