Ο Γιώργος Οικονομίδης ήταν παρουσιαστής (κονφερασιέ στη γλώσσα της εποχής του), σεναριογράφος και εκφωνητής ραδιοφώνου.
Ξεκίνησε ως κονφερασιέ στη μάντρα του Αττίκ, συνυπέγραψε το σενάριο σε πολλές επιθεωρήσεις και ήταν από τους γνωστότερους ανθρώπους του ραδιοφώνου.
Ο Οικονομίδης έγραφε και στίχους. Μάλιστα, δύο από τα τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του ακούγονται μέχρι σήμερα, για διαφορετικούς λόγους το καθένα.
Είναι ο ύμνος του Παναθηναϊκού και το «Κορόιδο Μουσολίνι».
Τη δεκαετία του ’50 ξεχώρισε με την εκπομπή του, «Τα Νέα Ταλέντα», από την οποία αναδείχθηκαν πολλοί καλλιτέχνες οι οποιο ακολούθησαν λαμπρή καριέρα, όπως ο Χάρυ Κλύν, ο Γιάννης Βογιατζής και άλλοι.
Από τα ταλέντα δεν «περνούσαν» όλοι με την πρώτη φορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Νανά Μούσχουρη η οποία είχε κοπεί τρεις φορές πριν να ξεκινήσει την πολύ επιτυχημένη πορεία της, που τελικά έγινε και διεθνής.
Χαρακτηριστική φράση του Γιώργου Οικονομίδη στο ραδιόφωνο ήταν το: «Φίλοι μου αγαπημένοι γεια και χαρά σας».
Οι αγαπημένοι φίλοι όμως του Οικονομίδη άρχισαν να τον βλέπουν με διαφορετικό μάτι, όταν έγινε γνωστό ότι έγραψε τους στίχους για τη χούντα του Γεωργίου Παπαδόπουλου.
Πολλοί τον χαρακτήρισαν «προδότη», καθώς επί Μεταξά έκανε φυλακή για τις αριστερές του απόψεις, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι έκανε απλώς συνέχισε τη δουλειά του, όπως δεκάδες άλλοι κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.
Γεγονός είναι πως η «συνεργασία» του με το καθεστώς ήταν πλήγμα για τη δημοτικότητά του και την καριέρα του.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» την ιστορία των θρυλικών ταλέντων του Οικονομίδη με αποσπάσματα από το αρχείο της ΕΡΤ και πώς η καριέρα του αγαπητού παρουσιαστή πήρε την κάτω βόλτα όταν συνεργάστηκε με τη χούντα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here