Η Μαντόνα είναι μια από τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες, με εκατομμύρια πωλήσεις, υπερπαραγωγές, θεαματικά βίντεο κλιπ,  προκλητικές συνεντεύξεις, αλλά και αρκετά σκάνδαλα, που δημιούργησαν και συντήρησαν τον μύθο της.
Η πρόκληση ήταν ανέκαθεν το στοιχείο της και πολλοί είπαν ότι επρόκειτο για συγκεκριμένη μεθοδολογία, που ακολούθησε για να φτάσει στην κορυφή.
Η Μαντόνα, σε όλη την διάρκεια της καριέρας της έπαιξε με τα Μέσα Ενημέρωσης και το μάρκετινγκ, κατασκευάζοντας συγκρούσεις με σκοπό την επικράτησή της.
Δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τον Πάπα και την Καθολική Εκκλησία. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Like a prayer
σκανδάλισε, με τους φλεγόμενους σταυρούς, τον μαύρο Ιησού και τις ερωτικές σκηνές μέσα σε εκκλησία. Προφανώς γνώριζε από την αρχή ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά αυτό δεν ήθελε;
Το σεξ ήταν σταθερή αξία στο οπλοστάσιο της, προκειμένου να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της και να αυξήσει τις πωλήσεις της.
Για παράδειγμα το βίντεο κλιπ  Justify my love απαγορεύτηκε να προβάλλεται πριν τα μεσάνυχτα από το MTV.
Ακόμα μια πρόκληση ήταν η κοινή της εμφάνιση με την αμφιφυλόφιλη κωμικό Σάντρα Μπέρνχαρντ, η οποία πυροδότησε φήμες για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις.

Η Μαντόνα τις διέψευσε, όχι όμως και η Μπέρνχαρντ. Το σκάνδαλο για μια ακόμα φορά κάθε άλλο, παρά έβλαψε τη φήμη της βασίλισσας της ποπ.

Δείτε στο βίντεο της Μηχανής του Χρόνου, τα σκάνδαλα της Μαντόνα, τα προκλητικά βίντεο κλιπ, τις γυμνές φωτογραφίες, τη σύγκρουση με την εκκλησία και τις εμφανίσεις που σχολιάστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
rolling-stones_athens-1967-700x666Η επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα που διακόπηκε όταν ο Τζάγκερ πέταξε κόκκινα γαρίφαλα στο κοινό. Οι αστυνομικοί άκουγαν Satisfaction και νόμιζαν ότι έλεγε «θα σας σφάξω» (βίντεο)…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here