Ήταν η «Εθνική Σταρ» αν και το απόλυτη ήταν μάλλον δημοσιογραφική υπερβολή. Με το ταλέντο και το νάζι της κέρδισε το ελληνικό κοινό και δεν έλειπαν οι στιγμές που φρόντιζε να ξαφνιάζει τους πάντες. Όπως και το 1988 όταν πόζαρε ως ρεπόρτερ στο εξώφυλλο αθηναϊκού περιοδικού με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Ελληνοαμερικανό Μάικ Δουκάκη, από τον οποίο μόλις είχε πάρει συνέντευξη.
«Μπα, η Αλίκη έγινε τώρα και δημοσιογράφος;», αναρωτήθηκαν οι πολίτες όταν είδαν το εξώφυλλο. Η απάντηση ήρθε μέσω Κύπρου.

Η μυστική δημοσιογραφική αποστολή

Με ιδιωτικό τζετ επισκέφθηκε την Κύπρο για 24 ώρες. Για την επίσκεψή ενήμεροι ήταν μόνο ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1 Αθήνας, το Προεδρικό και το Περιοδικό, το οποίο φρόντισε να καλύψει το γεγονός.

Έφτασε στις 15:10 και κατευθύνθηκε στο Προεδρικό. Αφού συνάντησε ένα κλοιό βοθροκαθαριστών, που εκείνη την ημέρα έτυχε να διαδηλώνουν εξοργισμένοι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, συνέχισε ακάθεκτη την πορεία της. Έτσι και αλλιώς στο νησί είχε έρθει υπό καθεστώς μυστικότητας.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη με τους υπαλλήλους του αεροδρομίου Λάρνακας

Με τον αέρα της κινηματογραφικής περσόνας, μπήκε στο προεδρικό μέγαρο όλο χαμόγελο και νάζι. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου, την περίμενε.

Η συνέντευξη

Κράτησε περίπου μία ώρα και ήταν μία πρωτότυπη συνέντευξη. Χειραψίες, χαμόγελα, φωτογραφίες και οι ερωτήσεις της Αλίκης διατυπωμένες με σοβαρότητα, όπως άρμοζε στο θεσμό που εκπροσωπούσε ο συνομιλητής της. Καταγοητευμένη από την προσωπικότητα του Βασιλείου, δήλωσε μετά τη συνέντευξή, πως ήταν ένας άνθρωπος έξυπνος με απίστευτη ικανότητα να επικοινωνεί με τον συνομιλητή του. Τεχνοκράτης, όχι με τη στυφή έννοια αλλά με την ευρύτερη: άνθρωπος με ψυχή και συναίσθημα, όπως τόνισε.

Η Αλίκη δεν είχε αποφασίσει έτσι ξαφνικά να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία. Διατηρούσε από καιρό μία εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΑ με τίτλο «Ό,τι γίνεται σήμερα».
Το όνειρό της όπως το δήλωσε στο Περιοδικό, ήταν να πάρει συνέντευξη από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ. «Είναι ο αρχηγός μιας υπερδύναμης κι αυτή η περεστρόικα, το γκλαστνόστ, αυτή η αλλαγή που φέρνει τώρα η Σοβιετική Ένωση, με ερεθίζει, με κεντρίζει να τον συναντήσω από κοντά. Είναι ένας πολιτικός που θαυμάζω», ήταν τα λόγια της.

Το άλλο μυστικό ραντεβού

Εκτός όμως από το Προεδρικό η Αλίκη που τόσο αγαπούσε και την λάτρευε το κυπριακό κοινό, ήθελε να επισκεφθεί και τους πρόσφυγες. Είχε στα πλάνα της να κατευθυνθεί προς κάποιο προσφυγικό συνοικισμό.Ήθελε να παρευρεθεί και στην τελετή διδυμοποίησης Αθηνών-λευκωσίας. Τελικά δεν έκανε τίποτα από τα δύο. Ακύρωσε τις επισκέψεις της και ινγκόγκνιτο διάλεξε να συναντηθεί με κάποιο πρόσωπο της Κυπριακής δημοσιογραφίας. Η επίσκεψη που παρέμεινε μυστική, ήταν προσωπικής φύσεως και όχι επαγγελματικής, όπως έσπευσε να δηλώσει.

Πληροφορίες: Το Περιοδικό

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here