Την ανείπωτη αυτή τραγωδία, αποτέλεσμα της «μηδενικής ανοχής» της πολιτικής Τραμπ στα αμερικανικά σύνορα, με την οποία 2000 παιδιά έχουν χωριστεί βίαια από τους γονείς τους, αποτυπώνει η συγκλονιστική ηχογράφηση που βλέπει το φως της δημοσιότητα.

Το κλάμα των παιδιών αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηρηστικό τρόπο το έγκλημα που διαδραματίζεται καθημερινά στα αμερικανικά σύνορα με την υπογραφή της αμερικανικής κυβέρνησης. Πολλά παιδιά κλαίνε τόσο δυνατά που δε μπορούν να αναπνεύσουν. Ουρλιάζουν «μαμά, μπαμπά», ξανά και ξανά σαν να είναι οι μόνες λέξεις που γνωρίζουν.

«Η μαμά μου είπε ότι θα πάω με τη θεία μου» ακούγεται να λέει 6χρονο κοριτσάκι, το οποίο εκλιπαρεί να της δώσουν ένα τηλέφωνο να καλέσει τη θεία της. Μάλιστα λέει ότι θυμάται απ’ έξω το τηλέφωνο: «Θα πάω στη θεία είπε η μαμά μου και εκείνη θα έρθει να με πάρει το συντομότερο δυνατό» συνεχίζει….

«Δεν θέλω να απελάσουν τον μπαμπά μου» λέει με σιγανή φωνή ένα άλλο παιδάκι κλαίγοντας.

Ωστόσο τα δάκρυα των παιδιών δεν φαίνεται να προκαλούν κανένα συναίσθημα στους φύλακες που βρίσκονται εκεί, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το απαράδεκτο σχόλιο ενός εξ αυτών, ο οποίος ακούγεται κοροϊδευτικά να λέει: «Έχουμε την ορχήστρα μας, το μόνο που μας λείπει είναι ένας μαέστρος».

Το ηχητικό αυτό κομμάτι δίνεται στη δημοσιότητα από την ProPublica και έχει καταγραφεί σε κρατητήριο στα σύνορα των ΗΠΑ.

Τα παιδιά που ακούγονται είναι από 4 έως 10 ετών και βρίσκονταν στο κέντρο κράτησης λιγότερο από 24 ώρες.

Πηγή: in.gr

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here