Προεδρική χάρη σε καταδικασθέντα για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικη έδωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Σε τοποθέτησή της για το θέμα, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, κατήγγειλε μάλιστα πως το θύμα βρέθηκε αιφνιδιαστικά αντιμέτωπο μαζί του στον δρόμο χωρίς να έχει ενημερωθεί από κανέναν για την αποφυλάκιση.

Σημειώνεται ότι με βάση τη νομοθεσία οι αποφυλακισθέντες τίθενται υπό εποπτεία, ούτως ώστε να μην μπορούν να ξαναπροσεγγίσουν το θύμα τους, πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα το ενήλικο σήμερα θύμα να βρίσκεται απροστάτευτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του καταδικασθέντα για παιδεραστία, η οποία είχε ενεργή εμπλοκή στην κακοποίηση, ουδέποτε κατηγορήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, ενώ ακόμη και σήμερα εργοδοτείται σε Σχολική Εφορεία.

Ανακοίνωση εξέδωσε την Τετάρτη η Προεδρία της Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση της προεδρικής χάρης που δόθηκε σε παιδεραστή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με χθεσινή δημόσια γραπτή δήλωσή του παραδέχθηκε το λάθος του και εξέφρασε τη λύπη του προς το θύμα και την οικογένειά του για την πρόωρη αποφυλάκιση του παιδεραστή, ο οποίος εξήλθε των Κεντρικών Φυλακών έξι μήνες νωρίτερα με προεδρική χάρη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την τροποποίηση των κριτηρίων με βάση τα οποία απονέμει προεδρική χάρη στους κατάδικους προκειμένου να καταστούν αυστηρότερα, έτσι ώστε να αποκλειστούν όλοι οι παιδεραστές ανεξαρτήτως της ηλικίας των θυμάτων τους.

Το ενήλικο πλέον θύμα και η οικογένεια του μετέβησαν στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου πληροφορήθηκαν με έκπληξη, ότι ο παιδεραστής που διαμένει στην ίδια κοινότητα μαζί τους, αποφυλακίστηκε πρόωρα με προεδρική χάρη!

Με δικαστικό διάταγμα που εξασφάλισε η οικογένεια απαγορεύεται να την πλησιάζει. Με τη μητέρα του κοριτσιού είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου.

Όπως αποκάλυψε στη χθεσινή του έκδοση ο «Φ», ο εν λόγω παιδεραστής, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση από τις 25/11/2016 για τα αδικήματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικης και της άσεμνης επίθεσης, αποφυλακίστηκε πρόωρα ως αποτέλεσμα της προεδρικής χάρης που δόθηκε σε κατάδικους, στη 1/3/2018, με την ευκαιρία της επανεκλογής του Προέδρου Αναστασιάδη. Λόγω της προεδρικής χάρης, ο παιδεραστής αποφυλακίστηκε έξι μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 9/9/2018.

Πηγή: philenews

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here