Κατά καιρούς αρκετές επιστημονικές έρευνες και μελέτες έχουν καταφέρει να μας ενημερώσουν για τα πολλά προϊστορικά «τέρατα» που ζούσαν στον πλανήτη μας πριν από αρκετά εκατομμύρια χρόνια.

Έτσι μετά τον καρχαρία Μεγαλόδοντα που αποτέλεσε τον κορυφαίο θαλάσσιο θηρευτή της ιστορίας αλλά και τον Παταγοτιτάνα, ο οποίος αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε μήκος ζώο που πάτησε στη Γη, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμε και το μεγαλύτερο φίδι της ιστορίας.

Ο Τιτανοβόας υπολογίζεται ότι έζησε στην Γη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Νότιας Αμερικής πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια, με το μήκος του να τρομάζει μόνο και μόνο στο άκουσμά του.  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με απολιθώματα που εντοπίστηκαν το 2009 στην Κολομβία, οι αρχαιολόγοι υπολόγισαν πως το μήκος του Τιτανοβόα έφτανε τα 13 μέτρα και το βάρος του τους 1,2 τόνους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Titanoboa

Το γιγαντιαίο φίδι εκτιμάται ότι έζησε στις τροπικές περιοχές της Νοτίου Αμερικής, ζώντας σε βάλτους κι ελώδης εκτάσεις, ενώ μεταξύ των θηραμάτων του συγκαταλέγονταν άλλα ερπετά κι αμφίβια ζώα της περιοχής.

 

Μάλιστα, το κανάλι του μουσείου Smithsonian της Νέας Υόρκης αφιέρωσε ένα εκτενές ντοκιμαντέρ σχετικό με τον Τιτανοβόα, το οποίο πραγματεύεται τις συνθήκες οι οποίες οδήγησαν το συγκεκριμένο είδος φιδιού στο τρομακτικό αυτό μέγεθος, ενώ το ίδιο μουσείο το 2012 δημιούργησε ένα πιστό αντίγραφο του μεγαλύτερου φιδιού της ιστορίας, το οποίο κι εκτίθεται σε περίοπτη θέση.

«Ένα από τα ερωτήματα είναι γιατί αναπτύχθηκε τόσο πολύ και νομίζουμε ότι η απάντηση κρύβεται στις κλιματικές συνθήκες εκείνης της εποχής στις τροπικές περιοχές. Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές, γεγονός που ευνόησε την ανάπτυξη του. Ο Τιτανοβόας ήταν ο μεγαλύτερος χερσαίος θηρευτής μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων και η δράση του διήρκεσε για περίπου δέκα εκατομμύρια έτη» αναφέρει ο καθηγητής Παλαιοντολογίας Τζόναθαν Μπλοχ, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Φλόριδας, που ήταν μέλος της ερευνητικής αποστολής η οποία ανακάλυψε τα απολιθώματα του Τιτανοβόα.

Πληροφορίες: wikipedia.org

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here