Τι κι αν ο «Σούπερμαν», ήταν ο πρώτος υπερ-ήρωας, στο πρόσωπο του οποίου έβλεπαν την απόλυτη δύναμη; Σύμφωνα με τον Γάλλο φωτογράφο, Σάσα Γκόλντμπερερ: «Το κουστούμι του Σούπερμαν ήταν το μοτίβο πάνω στο οποίο πάτησαν οι επόμενοι σχεδιαστές υπερ-ηρώων για να φτιάξουν μια εξίσου πετυχημένη αλλά, κυρίως, διαχρονική στολή».
Από αυτή την σκέψη εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε μια πρωτότυπη έκθεση. Σούπερ ήρωες με ενδυμασίες του 160υ αιώνα. Ποιος μπορούσε να φανταστεί τον Μπάτμαν με ψηλό γιακά και τον Σπάιντερμαν με κρινολίνο; Όταν μιλάμε για Τέχνη, όλα είναι πιθανά!

Ο 16ος αιώνας χαρακτηρίστηκε από ενδυματολογική υπερβολή. Σφιχτοί, μεταλλικοί κορσέδες, ακόμα και ξύλινοι, κρινολίνα, ψηλοί γιακάδες, μεγάλα μανίκια, εφαρμοστά ενδύματα, καλυμμένα κεφάλια. Από την εποχή του Ζορό το 1919 και του κάπτεν Μάρβελ μια εικοσαετία αργότερα, υπήρχε το στερεότυπο που ο καλλιτέχνης προσπάθησε να σπάσει μέσα από τις δημιουργίες του.
Μια ακόμα απόδειξη της προσπάθειας εκσυγχρονισμού των φανταστικών ηρώων, είναι ότι κράτησε ως μοντέλα τους ηθοποιούς που τους υποδύθηκαν στον κινηματογράφο.

Μπάτμαν και Ρόμπιν
Χάλκ, Τζόκερ και Αλίκη
Κατγούμαν
Σούπερμαν και Γουόντεργουμαν
Χαν Σόλο και πριγκίπισσα Λέα
Σπάιντερμαν
Τζόκερ
Νταρθ Βέιντερ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σούπερμαν. Αρχικά ήταν μποέμ που κατέληξε άστεγος, ντροπιασμένος και κακός χαρακτήρας. Μετά από πολλές αλλαγές στην ιστορία του, οι δημιουργοί πούλησαν τα δικαιώματά του για 130 δολάρια!…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here